Skip to main content

Osnovna škola Zadarski otoci - Zadar

Na prvom satu učenice osmih razreda, članice likovne skupine naše škole, zajedno su sa školskom knjižničarkom Mišelom Nežić razgovarale o temi fair playa te su na tu temu izrađivale straničnike.

Učenici 6. c razreda su na satu TZK upoznati s važnosti fair playa u sportu pa su odlučili izraditi plakat kojim bi osvijestili važnost fair play igre. Plakat su izradili sa svojom razrednicom prof. Ivom Buljat.

 

Profesorica hrvatskoga jezika Vesna Dunatov je od velikog broja sastava na temu  fair playa izdvojila najbolje, a napisali su ih učenici 8 d razreda.

Također se i na satu engleskoga jezika razgovaralo o fair playu te je prof. Ivana Bilić Mandić izdvojila nekolicinu sastava učenica šesih razreda.

Na satovima tehničke i likovne kulture bilo je izrazito radno. Učenici šestih razreda su pod budnim okom prof. Branke Čatlak  i prof. Andrijane Markov izrađivali medalje i pehare koje ćemo podijeliti učenicima nakon odigranih utakmica rukometa i košarke.

Učenici trećih razreda, koji pohađaju USŠ, dobili su zadatak da za sljedeći sat pripreme radove na temu fair playa. Učenici su napisali kratke priče popraćene crtežom te smo na narednom satu organizirali štafetne igre u kojem su djeca bila u ulozi sudaca.

Fair play se poštovao, bilo je jako veselo i napeto, te su na kraju  djeca  podijelila medalje i pehare.

Učenici 6. d odigrali su basket 3x3. Međusobno su se podijelili u 4 ekipe, miješano djevojčice i dječaci, suci su bili učenici koji su trenutno na poštedi od TZK. Izvlačenjem odredilo se koja ekipa s kojom igra, pobjednici ekipa igrali su za prvo mjesto, a poraženi za treće. Igra je bila vrlo dinamična, borbena, pravedna. Učenici su uživali u igri, natjecanju.... igrali smo po 6 minuta svaku partiju.

Na kraju našeg malog turnira podijelili smo medalje i pehare, a učenici su si međusobno čestitali na fair playu.

U dvorani su se na satu TZK igrale rukometne utakmice. Učenici su se međusobno podijelili u dvije ravnopravne ekipe, odredili su između sebe dva suca, a ostatak razreda je glasno s tribina pratio utakmicu. Utakmice su igrane po pravilima, intervencije sudaca u prvoj utakmici su bile vrlo male, poštovao se fair play, dok je u drugoj utakmici sudac posegnuo za crvenim kartonom. U svakoj ekipi dobili smo pobjednike. Pobjednicima je uručen pehar te medalje za sudjelovanje.

Rukometne utakmice su igrali učenici 6 a i 5 e razreda.