Skip to main content

Sportski praznici

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja.

 

CILJ I SVRHA PROJEKTA

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave. 

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite OVDJE

Radionice će se provoditi četiri tjedna od ponedjeljka do petka od 9 sati do 12 sati na lokacijama koje određuju voditelji. Kontakti voditelja dostupni su na portalu nakon prijave za jedan od četiri tjedna. 

 

CIJENA ZA KORISNIKE

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

 

KAKO SE PRIJAVITI?

Provjerite održavaju li se Sportski praznici i u Vašoj zajednici OVDJE, a i saznati kako prijaviti svoje dijete ovdje. Prijave su otvorene 19. svibnja 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE.

Kada otvorite portal HŠSS-a, ponudit će Vam se da upišete OIB djeteta i broj iskaznice HŠSS-a, te da odaberete županiju i termin u kojem želite sudjelovati.

Svako dijete koje sudjeluje u programu Sportski praznici mora imati iskaznicu HŠSS-a, ako ju trebate izraditi, to možete učiniti OVDJE. Ako trebate pomoć s izradom iskaznice, pročitajte upute OVDJE.

Portal će se za svaki tjedan zaključati u PETAK prije tog tjedna, kako bi voditelji mogli pregledati popis prijavljenih i liste čekanja.

Oni roditelji/voditelji koji ne uspiju izraditi Iskaznicu na vrijeme, mogu ispuniti Suglasnost za roditelje te, u slučaju slobodnih mjesta, doći na aktivnost i voditelju predati suglasnost.

 Suglasnost za roditelje - preuzmite ovdje

Ukoliko želite, dijete možete prijaviti na više tjedana, no s obzirom da se očekuju liste čekanja, nakon prvog potvrđenog tjedna, dijete će za svaki sljedeći automatski ići na listu čekanja te će nakon zatvaranja prijava dobiti obavijest o tome može li sudjelovati (ukoliko nije dosegnut maksimalan broj učenika).

Pratite i dalje naše stranice za više obavijesti o lokacijama, terminima i prijavama za svaku grupu.

 

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na [email protected]