Skip to main content

Gimnazija Požega

Projekt je proveden u Gimnaziji Požega u svibnja 2022. godine. Nositelj programa bio je razredni odjel 4a, a u provedbi je sudjelovalo svoh 16 odjeljanja Gimnazije. Projekt je proveo profesor TZK Željko Barić Pilić.

Učenici 4.a razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije u Požegi izabrani su za nositelja projekta. Podijeljeni su u pet grupa. Prethodno su dobili materijale i zadatak da po grupama neovisno obrade pojam fair playa . Svaka skupina je prezentirala svoj uradak istaknuvši ključne pojmove do kojih su došli istražujući zadanu temu. Nakon toga provedena je rasprava unutar razrednog odjela tijekom koje su učenici pojedinih grupa argumentirali svoje spoznaje te istaknuli svoje najimpresivnije primjere fair playa iz svijeta sporta.

 

 

 

 

Učenici 4.a razreda koji su bili nositelji projekta u našoj školi izradili su transparent sa porukama fair playa, te sa nastavnicima TZK animirali učenike drugih razreda škole, te smo podržali lokalni rukometni klub, RK Požega, u utakmici protiv RK Osijek. Sportskom događaju odazvalo se 52 učenika Gimnazije. Vodstvo kluba pozvalo je učenike da i ubuduće posjećuju utakmice i održavaju kulturu navijanja u duhu fair playa.

Povodom Dana škole organizirano je međurazredno natjecanje u odbojci. Natjecanje je provedeno u konkurenciji prvih i drugih te trećih i četvrtih razreda. Moto natjecanja bio je fair play i uključivost. Svaku ekipu na terenu predstavljale su tri djevojke i tri mladića te su i zamjene igrača poštivale taj omjer igrača na terenu. U natjecanju je sudjelovalo 16 razrednih odjela odnosno 160 učenika. Učenici koji se nisu natjecali pratili su natjecanje navijanjem. Natjecanje je provedeno kroz tri školska sata.

 

 

 

 

Osam učenika i dva voditelja Gimnazije iz Požege sudjelovalo je tjedan dana u Erazmus projektu u Austriji. Osim domaćina Austrije, sudjelovali su predstavnici Španjolske, Češke, Litve i Hrvatske. Aktivnosti učenika, u tjednu nazvanom „ Sportski tjedan“, započele su predstavljanjem sudionika svake zemlje kroz tri sportske aktivnosti škole koja je predstavljala svoju zemlju. Učenici Gimnazije kao jednu od aktivnosti predstavili su Fair play tjedan u mojoj školi.