Skip to main content

Igram, pišem, lajkam

2012./2013. | 2013./2014. | 2014./2015. | 2015./2016. |2016./2017. |2017./2018. |2018./2019. |

Kliknite na školsku godinu za pregled starih izvještaja.

 

ZA INFORMACIJE O NOVINARSKOM KAMPU 2023. GODINE - KLIKNITE OVDJE

 

 

Što je Projekt Igram, pišem, lajkam?

 

Projekt kojeg pokreće Hrvatski školski sportski savez s ciljem popularizacije školskog sporta među učenicima te veće i kvalitetnije promocije školskih sportskih natjecanja na županijskoj i državnoj razini.

Projekt je obnovljen 2021. godine te u modificiranom obliku kreće s radom 2022. kako bi okupio i educirao novu generaciju IPL učenika novinara koji će postati dio školske sportske zajednice. Novih 20 novinara tako je imalo priliku proći medijsku edukaciju na IPL novinarskom kampu, nakon čega su sudjelovali na Državnim prvenstvima - odabrani su i najbolji novinari sezone 2021./2022., a u 2023. čekamo novih 15 finalista. 

 

Kako i tko sudjeluje u Projektu?

 

U projekt se mogu prijaviti svi zainteresirani srednjoškolci koji žele znati više o sportskom novinarstvu i izvještavanju o školskom sportu. U projektu će sudjelovati odabrani finalisti, učenici srednjih škola iz svih županija RH, koji će naučiti biti školski sportski novinari i izvještavanjem s državnih prvenstava boriti se za titulu najboljeg učenika novinara.

Ove godine, 2023. cilj nam je okupiti 15 novih učenika koji će pohađati edukaciju i izvještavati s državnih natjecanja u ovoj školskoj godini.

 

Gdje će se objavljivati radovi IPL novinara?

 

Članke i radove koje nam pošaljete, pregledat ćemo i objaviti na našim internetskim stranicama skolski-sport.hr i na našem Facebook profilu. Finalisti, koje će odabrati stručni žiri, naučit će kako izvještavati s državnih natjecanja i objavljivati na društvenim mrežama te će sami moći stvarati sadržaje za naše profile i stranice.

 

Što ako želim sudjelovati?

 

Pozivamo sve zainteresirane učenike i mentore da pročitaju upute za sudjelovanje i istraže kako se mogu prijaviti te da svoje radove pripreme za prijavu na natječaj. Više saznajte ovdje: 

 

Upute učenicima koji žele sudjelovati u projektu IPL (Igram, pišem lajkam).

Želim predati svoj rad (pronađite i upute o načinima slanja izvještaja).