Skip to main content

Školski sport i olimpijski pokret – 2019.

ARHIVA UČENIČKIH NATJEČAJA

2012. | 2013. | 2014. | 2015. | 2016. | 2017. | 2018. | 2019. | 2020.| 2021.|

 

NATJEČAJ

„ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET“

pod nazivom „Olimpijski plakat“

POBJEDNICI NATJEČAJA HOA-e I HŠSS-a NA TEMU OLIMPIJSKI PLAKAT (KLIKNI)

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  provodi se pod nazivom Olimpijski plakat i trajao je od 23. siječnja 2019. do 15. travnja 2019. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg likovnog uratka na temu Olimpijskog plakata na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

 

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se može javiti školsko sportsko društva iz Republike Hrvatske

b) natječaj je organiziran u 2 kategorije:

kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda osnovnih škola RH)

kategorija srednjih škola

c) svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati samo pod jednom kategorijom

d) likovni uradak treba biti na temu Olimpijski plakat (klikni i preuzmi materijal o olimpijskom plakatu koji će učenicima približiti što je to olimpijski plakat, koje vizualne elemente sadržava te koja je njegova zadaća); učenici trebaju zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja, izraditi plakat tih olimpijskih igara (preporučuje se da prije izrade učenici budu upoznati s materijalom u prilogu, te promotriti i analizirati neki od priloženih službenih plakata olimpijskih igara)

e) likovni uradak može biti izveden u bilo kojoj tehnici rada i neodređenog formata

f) svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), profesora likovne kulture te ostalih nastavnika i djelatnika organizira natječaj na školskoj razini te odabire dva likovna rada koji će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Olimpijski plakat“

g) svaka škola šalje po dva najbolja likovna rada na sljedeću adresu:

Hrvatski školski sportski savez, Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb, Hrvatska

  1. h) uz svaki likovni rad obvezno je poslati i priloženi Obrazac s ispunjenim traženim podacima, najkasnije do 15. travnja 2019. godine na prethodno navedenu adresu

Preuzimanje obrasca

  1. i) Ocjenjivački sud, sastoji se od tri člana, dva člana na prijedlog HŠSS-a i jedan člana na prijedlog HOA-e te će odabrati pobjednike natječaja u obje kategorije najkasnije do 25. travnja 2019. godine.

 

NAGRADE:

 

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn.

Pristigli radovi bit će izloženi kao izložba na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2018./ 2019., Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci, objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a te u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.

 

KONTAKT

 

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, slobodni ste se obratiti Goranu Jukiću, na sljedeći kontakt: 099 222 6363

POBJEDNICI NATJEČAJA HOA-e I HŠSS-a NA TEMU OLIMPIJSKI PLAKAT

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je  Olimpijski plakat, a učenici su trebali zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja te izraditi plakat tih olimpijskih igara. Na natječaj se ove godine javilo 75 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koje su poslale ukupno 119 učeničkih radova. Ocjenjivački sud, u sastavu: Ana Popovčić (Hrvatska olimpijska akademija), Goran Jukić (Hrvatski školski sportski savez) i Darko Gregec, prof. likovne kulture – izrazio je zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, te je na sjednici održanoj 23. travnja u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora, odlučio o pobjednicima natječaja.

U kategoriji osnovnih škola

Prvo mjesto osvojio je rad učenice Doris Žderić iz O. Š. Vladimir Nazor iz Ploča (ŠSD Ploče)

Drugo mjesto osvojio je rad učenice Lare Bošnir iz O. Š. Ive Andrića iz Zagreba (ŠSD Proljeće)

Treće mjesto osvojio je rad učenice Kaje Culjak iz O. Š. Ljudevita Gaja iz Mihovljana (PŠ Novi Golubovec)

U kategoriji srednjih škola

Prvo mjesto osvojio je zajednički rad učenica Jesenie Novak i Tene Kečkeš iz Graditeljske škole Čakovec iz Čakovca (ŠŠD Graditelj)

Drugo mjesto osvojio je rad učenice Tesse Kirchbaum iz Druge gimnazije Varaždin iz Varaždina (ŠSD Druga gimnazija Varaždin)

Treće mjesto osvojio je rad učenice Barbare Salatko iz Srednje škole Bedekovčina iz Bedekovčine (ŠSD Bedex)

Nagrađenim učenici i sportskim društvima biti će dodijeljene vrijedne nagrade. Prvoplasirana školska sportska društva u svakoj kategoriji dobit će paket sportske opreme i rekvizita u vrijednosti od 6.000,00 kuna, drugoplasirana školska sportska društva u vrijednosti od 5.000,00 kuna, a trećeplasirana u vrijednosti od 4.000,00 kuna. Učenici autori nagrađenih radova dobiti će sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 1.200,00 kuna za prvo mjesto, 1.000,00 kuna za drugo i 800,00 kuna za treće mjesto.

Obzirom na veliki broj pristiglih radova, ove godine na završnoj izložbi neće biti izloženi svi radovi, već uz nagrađene, samo oni koji su ušli u uži izbor. Izložba radova biti će postavljena na završnici školskih prvenstava u Poreču, te na završnici svjetskog školskog prvenstva u atletici u Splitu.

Vijest o izložbi u Poreču, Hotel delfin