Skip to main content

Međunarodna suradnja

Hrvatski školski sportski savez punopravni je član:

Svjetska školska sportska federacija (ISF) priznata je od strane Međunarodnog olimpijskog odbora i promovira vrijednosti i interese obrazovanja kroz sport.

Glavni događaji, Svjetsko školsko prvenstvo i Gimnazijade, imaju za cilj promicanje među mladima: međusobnog razumijevanja, osnaživanja volontiranja, mira, nediskriminacije, zdravog načina života, socijalne uključenosti i ravnopravnosti spolova. Na taj način doprinosi podržavanju obrazovnih puteva mladih kako bi ih osnažili kao građane svijeta. ISF ostvaruje svoje ciljeve neovisno o političkim, vjerskim ili rasnim razmatranjima.

 

Europska školska sportska federacija (ESSF) osnovana je u ožujku 2020. godine s ciljem da se učenicima osnovnih škola omogući natjecanje na međunarodnoj razini. Kao mlada organizacija, temelji se na svim vrijednostima Svjetske školske sportske federacije (ISF-a).

 

  

 

Pravilnik o međunarodnim natjecanjima dostupan je OVDJE.

Niže možete pronaći posljednje novosti vezane uz prijavu i nastup na međunarodnim događajima u organizaciji ISF-a i ESSF-a.

 

Za sve informacije vezane uz međunarodna natjecanja i događaje možete se obratiti Tomislavu Paripoviću na e-mail [email protected].