Skip to main content

Fair play projekti

Fair play - nagrada školskog sporta

HŠŠS se kroz natjecanja u sustavu školskog sporta želi zauzimati za razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, timskog rada, tolerancije, međusobnog poštovanja, primjene pravila igre, istine, solidarnosti i suradnje. Upravo zbog toga kao odlično rješenje nametnula se ideja o ustanovljavanju FAIR PLAY NAGRADE ŠKOLSKOG SPORTA. Tijekom svih naših natjecanja, fair play događaj može se prijaviti, dokumentirati te potencijalno i nagraditi njegove sudionike.

Tjedan fair playa u mojoj školi

Hrvatski školski sportski savez je krajem 2018. godine pokrenuo novi projekt pod nazivom TJEDANA FAIR PLAYA!

Projekt se provodi u prvoj fazi kao pilot projekt gdje je zamišljeno da se provede u jednoj (osnovnojili srednjoj) školi u 20 županijja Republike Hrvatske odnosno u 2 škole u Gradu Zagrebu. Nakon pilot faze provedebe uslijediti će evaluacija projekta, te nadamo se, nastavak provedbe u svim školama koje iskazu interes za provedbu.

Prva faza pilot projekta provedena je u prosincu 2018- godine, dok se druga faza trenutno provodi, a u planu je da se njena provedba okonča do lipnja do lipnja 2022. godine. Pogledajte kako je proveden projekt.

Fair play karton

Cilj projekta je promicanje etičkih vrijednosti u sportu uvođenjem Fair play kartona za fer podvige na školskim sportskim natjecanji Projekt uvođenja Fair play kartona na školska sportska natjecanja temelji se na dobrim primjerima prakse iz Slovačke, Slovenije, Italije i Portugala.

Školska godina 2019./2020. | Školska godina 2021./2022.

Obilježavanje Međunarodnog fiar play dana

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski fair play odbor zajedničkim aktivnostima u suradnji sa Agencijom za odgoj i obtrazovanje te Ministarstvom znanosti i obrazovanja od 2021. godine obilježavaju Međunarodni fair play dana 7.rujna.

Edukacijom protiv nasilja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje, provodi čitav niz mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, koji su prilagođeni različitoj dobi učenika.

Pravilnik o dodjeli godišnje fair play nagrade školskog sporta (269 KB)

  Obrazac za prijedlog Fair Play školskog sporta

  Osnovne informacije o Fair Play nagradi školskog sporta

  Oznaka na stolu Fair Play školskog sporta

  Pozitivno stručno mišljenje AZOO i MZO

Image removed. Obrazac izvještaja nakon provedenog projekta Tjedan fair playa u mojoj školi

  Živjeti Fair play

"Bonton ponašanja u sportu“

„Bonton ponašanja u sportu za djecu predškolskog uzrasta“

"Bonton ponašanje u sportu za sportaše"

"Bonton ponašanje u sportu za trenere"

  Razglednice Fair Play

  Plakat 1. Međunarodnog fair play dana

  Pravila, protokol i analiza Fair play kartona

  Dopis osnovnim i srednjim školama povodom 1. Međunarodnog fair play dana

 

NATRAG NA DOKUMENTE