Skip to main content

8. Dan -USŠ -2015.

8. Dan univerzalne sportske škole

Na zagrebačkoj su se Mladosti povodom 8. Dana univerzalne sportske škole okupile mnoge sportske škole Hrvatske. Ukupno je u ovoj obljetnici sudjelovalo 696 učenika i 77 voditelja iz 21 županije. Za razliku od prošle, ove godine je 29.svibnja bio sunčan i topao dan pa su se svi sudionici bez problema mogli zabavljati i uživati. Djeci se najviše svidjela Igra s padobranom. U toj su se igri morali ujediniti kako bi uspjeli održati lopticu na padobranu, tj.sinkronizirano dizati i spuštati padobran. Omiljen je bio i tobogan na napuhavanje kojeg djeca inače vide samo u lunaparku.

Voditelji na igrama su bili volonteri Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a Danu su prisustvovali i mnogi poznati sportaši poput Antonije Mišure, Gordana Kožula, Dubravka Šimenca i mnogih drugih. Antonija Mišura, košarkašica koja je ujedno i najljepša Olimpijka, rekla je kako u njeno vrijeme nije bilo ovako velike manifestacije te da su ovo prave male Olimpijske igre.

Pohvalila je ovaj projekt jer smatra kako djeca u ovo doba previše vremena provode igrajući se na kompjuteru, tabletu i dr.  I njoj i bivšem plivaču Gordanu Kožulu se jako svidjelo slikanje s malom djecom. Velikan hrvatskog plivanja je izjavio kako nije siguran znaju li ova djeca tko je on, ali drago mu je vidjeti ovoliko djece na okupu kako se bave sportom. Na kraju su svi sudionici dobili medalje jer su svi bili odlični i najvažnije je sudjelovati.

IPL novinarka: Sara Borzić