Skip to main content

Školski sport i olimpijski pokret - 2021.

ARHIVA UČENIČKIH NATJEČAJA

2012. | 2013. | 2014. | 2015. | 2016. | 2017. | 2018. | 2019. | 2020.| 2021.|

 

hsss

 

NATJEČAJ

ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET

pod nazivom „Haiku“

Rezultate natječaja objaviti ćemo 30. travnja 2021. u 11 sati.

REZULTATI NATJEČAJA

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već desetu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  pod nazivom Haiku provodi se u partnerstvu s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, a trajati će od 16. veljače do 31. ožujka 2021. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg literarno-likovnog uratka na temu Haiku na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se može javiti školsko sportsko društvo, osnovna ili srednja škola iz Republike Hrvatske

b) natječaj je organiziran u 2 kategorije:

  1. kategorija osnovnih škola
  2. kategorija srednjih škola

c) literarno-likovni uradak sastoji se od haiku pjesme i popratne ilustracije. Pjesma i crtež mogu biti inspirirani sportom i/ili olimpizmom. Haiku treba biti napisan u tri kratka stiha (tipkan ili napisan rukom), a ilustracija koja prati haiku pjesmu treba biti učinjena ručno bilo kojom likovnom tehnikom. Haiku pjesma i popratna ilustracija trebaju se zajedno nalaziti na papiru dimenzija  21 cm x 29.7 cm, odnosno formatu A4. Popratna ilustracije neće biti prihvaćena ako bude učinjena strojem (fotoaparat ili računalo),

d) svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), profesora hrvatskog jezika, likovne kulture i ostalih nastavnika i djelatnika organizira natječaj na školskoj razini te odabire najviše deset likovnih radova koji će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Haiku“,

e) svaka škola šalje najviše deset najboljih radova (može se poslati i samo jedan rad) u digitalnom obliku na sljedeću email adresu: [email protected].

Digitalni oblik podrazumijeva skeniranje rada(ova) skenerom ili fotografiranje rada te slanje  rada(ova) kao PDF ili JPG datoteke. Za slanje datoteka i obrazaca koristiti platforme za slanje velikih količina podataka (Jumbo Mail, WeTranfer i sl.). U slučaju slanja dvije i više datoteka odjednom, datoteke je potrebno komprimirati u jednu datoteku (.zip, .rar i sl.). Pročitajte savjet o tome na koji način komprimirati datoteke na OVOJ poveznici.

U slučaju nemogućnosti digitalnog slanja, radovi (veličine A4 - 21 cm x 29.7 cm) se mogu poslati i fizički na adresu:  Hrvatski školski sportski savez, Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb, Hrvatska.

f) uz svaki rad obvezno je poslati i priloženi Obrazac s ispunjenim traženim podacima, najkasnije do 31. ožujka 2021. godine na prethodno navedenu adresu. Obrazac preuzmite na OVOJ POVEZNICI.

g) na natječaj se mogu javiti i učenici samostalno, slanjem svojeg rada uz ispunjeni obrazac na kojem je navedeno ime učenika, razred i škola

h) ocjenjivački sud od tri člana (jednog člana na prijedlog HOA-e, jednog člana na prijedlog HŠSS-a te jednog člana na prijedlog Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj) odabrati će pobjednike natječaja u obje kategorije najkasnije do 30. travnja 2021. godine.

 

NAGRADE:

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn.

Pristigli radovi bit će izloženi kao izložba na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2020/2021. ako će to biti moguće i objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a te u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimp“.

KONTAKT

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, slobodni ste se obratiti Goran Jukić, prof., HŠSS, na sljedeći kontakt: [email protected] ili na telefon 099 222 6363.

Primjer dječjeg ilustriranog haiku rada. Autorica je Ema Tadić 8 godišnja učenica iz Hrvatske koje je sudjelovala na 16. Svjetskom dječjem haiku natjecanju gdje je glavna tema bila sport. Natječaj provodi neprofitna organizacija JAL FOUNDATION. Ostale radove pogledajte na ovoj adresi: http://www.jal-foundation.or.jp/wch/16th/croatia.html