Skip to main content

Školski plesni virtualni show - 2015./2016.

Hrvatski školski sportski savez početkom 2014. godine pokrenuo je projekt „Školski plesni virtualni show“ (u daljnjem tekstu: Projekt) koji ima za cilj potaknuti učenice i učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti školskog sportskog društva (ŠSD-a) kroz ples. Osim poticanja učenika na bavljenje tjelesnom aktivnošću ideja Projekta je da učenici razviju svoju kreativnost kroz plesni pokret bez rezultatskog pritiska koje nosi klasični oblik natjecanja.

Projekt ima, također, za cilj razviti druženje učenika na zanimljiv i drugačiji način pošto će učenici svoje plesne koreografije snimiti putem video uradaka. Ideja Projekta je da učenici sami osmisle plesne točke (koreografije), nije uvjet da to bude profesionalna koreografija već da sami učenici pokažu svoju kreativnost te da snime svoj nastup. Video uradci bit će objavljeni na mrežnim stranicama HŠSS-a (Facebook i web stranica HŠSS-a) te će se moći komentirati i „lajkati“ što će biti glavni kriterij za određivanje najpopularnije plesne izvedbe.

U snimanju video uradaka učenici se mogu povezati sa filmskim sekcijama svojih škola te na taj način proširiti krug učenika uključenih u Projekt. Osim najpopularnije plesne izvedbe stručni žiri će odabrati i najbolju plesnu izvedbu. Najbolje i najpopularnije plesne grupe bit će nagrađene od strane HŠSS-a. Nositelji:

 • Hrvatski školski sportski savez
 • ŠSD-a osnovnih i srednjih škola RH

  Statistika prve dvije sezone Projekta

 
br. br. škola br. plesnih skupina br. škola br. plesnih skupina
2013 - 2014 31 44 8 10
2014 - 2015 23 30 12 13
ukupno 54 74 19 23

 

broj like-ova i komentara
br. fb web  
like komentar like komentar ukupno
2013 - 2014 294 44 13.575 4.343 18.256
2014 - 2015 5.122 1.377 4.084 3.024 13.607
ukupno 5.416 1.421 17.659 7.367 31.863

   

2. CILJEVI PROJEKTA

GLAVNI CILJEVI PROJEKTA SU:

 • veće uključivanje djevojčica i djevojaka u aktivnosti ŠSD-a
 • uključivanje učenika, koji ne sudjeluju u školskim sportskim natjecanjima, u sportske aktivnosti,
 • popularizacija plesa među učenicima,

SEKUNDARNI CILJEVI PROJEKTA SU:

 • promocija sportskih aktivnosti koja nisu u sustavu školskih sportskih natjecanja,
 • popularizacija plesa i sportskih aktivnosti u školama putem Facebook i web stranice

 

3. PROVEDBA PROJEKTA

TKO IMA PRAVO NASTUPA? Pravo nastupa imaju učenici ŠSD-a osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Učenici moraju biti redovito upisani u školu za koju nastupaju. KATEGORIJE

 1. osnovne škole
 2. srednje škole

 DISCIPLINE

 1. najpopularnija plesna grupa
 2. najbolja plesna grupa

BROJ EKIPA I UČENIKA Da bi se Projekt održao, u pojedinoj kategoriji, mora biti prijavljeno minimalno četiri (4) ekipa ŠSD-a u svakoj kategoriji. Maksimalan broj učenika u plesnoj grupi može biti dvadeset (20). Moguće je da više ekipa jednog ŠSD-a sudjeluje u Projektu.   PRIJAVA EKIPA Ekipe se prijavljuju on – line putem na već pripremljenoj web formi na mrežnim stranicama HŠSS-a (https://prijava.skolski-sport.hr/Start/VPSprijava) te slijedite upute i ostavite tražene podatke:

 • naziv škole
 • naziv ŠSD-a
 • naziv plesne točke
 • ime video datoteke (npr: gimnazija_cakovec.avi)
 • imena učenika koji sudjeluje u plesnoj točki
 • izvođač i naziv pjesme
 • kontakt podaci

DOSTAVA VIDEO URADAKA: Video uradci mogu se dostaviti HŠSS-u na tri (3) načina (obavezno navesti ime škole i naziv plesne točke):

 1. putem you tube kanala - video uradak škole objavljuju na svom you tube kanalu te URL adresu video uradaka šalju na [email protected]
 2. putem „jumbo maila“ - šalju se putem „jumbo maila“ ili nekog drugog servisa za slanje velikih datoteka na e-mail adresu [email protected]
 3. putem pošte na adresu: HRVATSKI ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ, Lanište 11a, 10020 Zagreb.

NAPOMENA: Ekipe koje se NE prijave on - line putem neće moći sudjelovati u Projektu.    NAČIN BODOVANJA I IZBOR POBJEDNIKA Projekt će se odvijati u dvije (2) discipline:

 1. najpopularnija plesna grupa
 2. najbolja plesna grupa

Najpopularnija plesna grupa Video uradci koji pristignu u HŠSS objavljivat će se na Facebook i web stranici HŠSS-a. Kriteriji za određivanje tri (3) najpopularnije plesne grupe u obje kategorije bit će zbroj:

 • ¨lajkova¨na facebook stanici,
 • komentara na facebook stranici,
 • ¨lajkova¨ na web stranici,
 • komentara na web stranici.

Najbolja plesna grupa Stručni žiri HŠSS-a na temelju pristiglih video uradaka izabrat će najbolju plesnu grupu u kategoriji osnovnih i srednjih škola   VRSTE PLESOVA Bilo koje. Vrsta plesa nije bitna. Street dance, show dance, pom pom, cheerleading ples, latino plesovi, suvremeni plesovi, standardni plesovi, zumba, orijentalni ples, jazz dance, balet, Harlem Shake, break dance, hip hop, narodno kolo, mažoretski ples i svi ostali nespomenuti plesovi TRAJANJE PLESNE TOČKE Vremensko trajanje izvođenja plesne točke ograničeno je na minimalno dvije (2) minute odnosno maksimalno četiri (4) minute.  NAGRADE Najbolje tri (3) ekipe (svi članovi), u obje kategorije, u disciplini Najpopularnija plesna grupa bit će nagrađene sa sportskom opremom. Najbolje plesne grupe, u obje kategorije, prema ocjeni stručnog žirija bit će nagrađene nastupom na Završnici DP –a. Ekipama će bit plaćeni prijevoz, smještaj i prehrana za vrijeme boravka na Završnici DP –a u Poreču. VREMENIK

 • ekipe se prijavljuju i šalju video isječke do 12. veljače 2016.
 • video isječci će biti objavljeni na mrežnim stranicama HŠSS-a (FB i web) od 15. veljače do 29. veljače 2016. godine - a u tom će se vremenskom periodu moći glasati, „lajkati“ i komentirati.
 • objava pobjednika biti će najkasnije do 04. ožujka 2016. godine

Sva pitanja šaljite nam na: e-mail: [email protected] ili nas kontaktirajte na: GSM/tel: 099 2226060 ili 01 6126 143 (Košutić Josip)