Skip to main content

Otvoreno Državno prvenstvo ŠSD-a u karateu

Izvršni odbor Hrvatskog školskog sportskog saveza na svojoj 35. sjednici donio je Odluku o organizaciji Otvorenog Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u karateu za školsku godinu 2017./2018. u konkurenciji dječaka i djevojčica .

Otvoreno prvenstvo OŠ u karateu održat će se u subotu, 24. veljače 2018. godine u Gradu Samoboru, u Osnovnoj školi Bogumila Tonija, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane osnovne škole Republike Hrvatske na sudjelovanje.

Pravo sudjelovanja na Prvenstvu imaju sve osnovne škole Republike Hrvatske. Za ekipu školskog sportskog društva smiju nastupiti učenici koji imaju status redovito upisanog učenika škole za koju nastupaju i to prema važećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Maksimalan broj prijavljenih ekipa je 25 po konkurenciji. Svaka škola može prijaviti jednu ekipu po konkurenciji.

Škole koje će sudjelovati na otvorenom prvenstvu OŠ u karateu same snose troškove prijevoza na natjecanje, eventualnog smještaja te dnevnica voditelja. Sve ostale troškove snose Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski karate savez.

Škole koje namjeravaju sudjelovati na otvorenom prvenstvu OŠ u karateu moraju poslati HŠSS-u ispunjenu pred prijavu kojom izražavaju želju za sudjelovanjem.

Word icon OBRAZAC ZA PRED PRIJAVU (838 KB)

Nakon toga od HŠSS-a će dobiti korisnička imena i lozinke putem kojih će izvršiti on-line prijavu škole, sukladno članku 6. Propozicija organizacije Otvorenog Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u karateu za školsku godinu 2017./2018.

PDF icon PROPOZICIJE Otvorenog Državnog prvenstva u karateu (418 KB)

Svoje pred prijave škole šalju na mail ivan.dujic@skolski-sport.hr .

Za sva pitanja slobodno se obratite putem navedenog e-maila ili na telefon: 099-222-6567.

Rok za podnošenje pred prijave je 12. veljače 2018. godine, dok je krajnji rok za on-line prijavu 19. veljače 2018. godine. Svi učenici moraju imati Iskaznicu HŠSS-a ili potpisan i ovjeren Zahtjev za izradom Iskaznice HŠSS-a (više informacija o potrebnoj dokumentaciji nalazi se u Propozicijama). Škole koje do tog roka ne obave prijavu sukladno članku 6. Propozicija, neće imati prava sudjelovanja na otvorenom prvenstvu OŠ u karateu.

Škole koje ispune prijavu, a žele odustati od sudjelovanja na otvorenom prvenstvu OŠ u karateu, trebaju o svom odustajanju obavijestiti HŠSS. Ukoliko škola ne obavijesti HŠSS o svom odustajanju, može joj se izreći odgovarajuća kazna sukladno Disciplinskom pravilniku HŠSS-a.

Okvirna satnica otvorenog prvenstva OŠ u karateu je:

10:00     dolazak u osnovnu školu Bogumila Tonija u Samoboru;

10:30     provjera dokumentacije i vaganje za natjecatelje;

11:30     svečano otvorenje;

11:45     početak natjecanja u katama za učenike od 1.do 4.razreda;

12:45     početak natjecanja u katama za učenike od 5.do 8.razreda;

13:30     početak natjecanja u borbama za učenike od 1.do 4.razreda;

15:00     početak natjecanja u borbama za učenike od 5.do 8.razreda;

16:30     svečano proglašenje pobjednika;

17:00     ručak te odlazak kući.