Skip to main content

Futsal predstavnici iz Dubrovačko-neretvanske županije - IPL izvještaj

U Metkoviću se, 18. ožujka 2022. u školskoj dvorani Srednje škole Metković, održalo županijsko natjecanje iz futsala. Sudjelovale su sljedeće ekipe: Mladići - Srednja škola Blato, Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik, Srednja škola Metković, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik. Djevojke - Srednja škola Metković, Gimnazija Dubrovnik.

 

U konkurenciji djevojaka odigrala se jedna finalna utakmica. Pobjedu su odnijele djevojke Gimnazije Dubrovnik. Obje ekipe prikazale su lijepu igru s par propuštenih prilika sa svake strane. Prvo poluvrijeme je tako završilo bez pogodaka. U drugom poluvremenu nastupila je očigledna nervoza kod djevojaka te je tako svaka ekipa u kratkom vremenskom razdoblju dobila po jedan žuti karton. 26. minuta, pada prvi i posljednji pogodak na utakmici. Gimnazija Dubrovnik je povela i do kraja samo održala prednost. Dubrovačko-neretvanska županija na DP-futsal za djevojke tako šalje Dubrovčanke. Odmah po završetku utakmice razgovarali smo sa Nerom Dabelić koja kaže: „Jako smo sretne što smo pobijedile. Utakmica je bila teška, cijelo 1.poluvrijeme 0:0 i pred kraj drugog smo došli do pogotka. Jako sam ponosna što sam dala taj gol koji nas vodi na DP u Poreč. Pokušat ćemo se pripremiti što bolje možemo i radujemo se sljedećim natjecanjima i uspjesima“.

 

Prva polufinalna utakmica za mladiće bila je ona između Srednje škole Metković i Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. Prvi i jedini pogodak prvog poluvremena za vodstvo Metkovčana uslijedio je nakon što se lopta odbila od obrambenog igrača (autogol). Drugo poluvrijeme kreće  lošim i nesportskim ponašanjem igrača sa klupe Pomorsko-tehničke, nakon čega je uslijedio žuti karton. Pomorci su izjednačili iz slobodnog udarca za 1:1. Krajnji rezultat bio je 2:7 za čvrstu pobjedu Pomorsko-tehničke.

U drugoj polufinalnoj utakmici snagu su odmjerili mladići Srednje škole Blato te Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik. Prvo vodstvo na utakmici imala je ekipa Blata. Nedugo nakon toga grub start igrača obrtničke i direktan crveni karton. Uslijedila je svađa i ponašanje kakvo nije prikladno sportašima. Srednja škola Blato imala je slobodan udarac koji nije iskoristila. U 1.minuti drugog poluvremena dubrovački mladići odmah zabijaju za 1:1. Posljednje tri minute utakmice, po nekima i najzanimljiviji dio ovog dana. Obrtnička vodi 2:1. Pred sam kraj, u posljednjim sekundama SŠ Blato iz kornera zabija za 2:2. Uslijedili su slobodni udarci na kojima je Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik bila bolja i odlazi u finale.

Veliko finale, susret dviju škola iz Dubrovnika! Prvo poluvrijeme završava 4:0 za Pomorsko-tehničku. Do kraja utakmice pomorci su zabili još 4, dok se Obrtnička i tehnička samo jednom uspjela upisati u strijelce. Završni rezultat tako je bio 8:1. Kroz cijelu utakmicu potpuna dominacija, izvrsna igra te definitivno zaslužena pobjeda Pomorsko-tehničke škole.

Dubrovačko-neretvanska županija tako je danas odlučila o svojim predstavnicima za nadolazeće DP iz futsala u konkurenciji srednjoškolaca.

 

IPL NOVINARKA: Tea Šeparović

Datum početka
21/04/2022
Datum završetka
20/06/2022