Skip to main content

Srednja škola Zvane Črnje - Rovinj

Projekt Tjedna fair playa u mojoj školi proveden je u Srednjoj školi Zvane Črnje u Rovinju u periodu od 3. do 21. prosinca 2018. godine. Projekt je provela Cristina Marangon, prof.. U projektu su sudjelovali učenici iz 4 odjeljenja ( 1.a  Opća gimnazija,  1.b  Prirodoslovno-matematička gimnazija,  1.c  Ekonomist i  1.d Tehničar za računalstvo) s ukupno 77 učenika. Na satu TZK , za svaki smjer posebno, pojasnili smo značenje izraza fair play-a  i dogovorili da će svaki učenik osmisliti svoju poruku na tu temu. Idući sat pročitane su sve poruke i izabrana ona najljepša koja će biti službena poruka tog razreda. Svaki je razred izabrao svoju boju, a škola je naručila majice svim učenicima u određenoj boji i s natpisom poruke razreda.

Ove će majice učenici koristiti za nastavu TZK, a već su nošene na satu klizanja u sklopu nastave TZK i tako su učenici već  širili pozitivne poruke na gradskom klizalištu.

Učenici 1.a  održali su na satu razrednika prezentaciju na temu fair play-a  nakon čega je slijedila zanimljiva diskusija u kojoj su bili uključeni svi učenici.

PDF icon Prezentacija učenika  1 a razreda na  temu  fair playa   Učenici 1.b  imali su korelaciju TZK i Povijesti na temu ''Olimpijske igre i fair play'' i isto tako odradili zanimljivu prezentaciju.

PDF icon Prezentacija učenika  1 b razreda na  temu Olimpijske igre i fair play

Snimljena je i odbojkaška utakmica sa situacijama u kojima se ističe fair play ponašanje na terenu s napomenom da su u igri, snimanju i montiranju filma  sudjelovali samo učenici 1b razreda.

Škola je u goste pozvala  profesionalnog pustolova  Daria Rocca koji se bavi raznim ekstremnim sportovima, a koji su zanimljivi učenicima tog uzrasta. Rocco je održao posebno zanimljivu prezentaciju te je učenicima prikazao kako je jako važno u određenim ekstremnim situacijama djelovati timski i međusobno si pomagati.  

Zadnji dan  nastave (21.12.) učenici 1.a i 1.b razreda učenicima cijele škole prikazali su svoje prezentacije tako da su svi učenici upoznati s aktivnostima na temu fair play-a.