Skip to main content

SVE „FRCA“ OD FAIR PLAY KARTONA

Protekli tjedan obilježili smo u fair play tonu – nekolicina vrijednih fair play kartona dodijeljena je odbojkašima, atletičarima, volonterima, a i voditeljima. Pročitajte novi izvještaj u kojem donosimo detalje.

Tako blizu cilju, a tako daleko

Danas 14.5.2022. godine održalo se državno prvenstvo u Puli koje su popratile visoke temperature, želja za pobjedom, umor, uzbuđenost, žeđ… No uz sve to naši igrači nisu zaboravili i dalje igrati fair. Marko Katić iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Vinkovci bez razmišljanja pomogao je kolegi sportašu Mathiasu Ćusu iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Pazin kada je pao pred samim ciljem svoje utrke na 100 metara.

Ekipe su se odmah nakon toga sprijateljile pa su tražili i zajedničku fotografiju te zaključili kao što smo i spomenuli na početku natjecanja: „Nije važno pobijediti već zabavljati se i igrati fair.“ Timski rad i fair play dolaze ispred svega. Hvala im na tome!

„Kod djece je bitno da nauče što je fair play“

Trener ekipe iz Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, Krešimir Mudronja, sa svojim timom osvaja Fair play karton zbog iznimnog sportskog ponašanja na odbojkaškom terenu kada su tijekom igre priznali poen u korist protivničke ekipe.

Prema riječima trenera: "Kod djece je bitno da nauče fair play!" - Slažemo se i čestitamo mu!

 

Fair play karton u džepu državnog viceprvaka

Priznati grešku i predati važan poen u ključnom trenutku utakmice nije lako, ali pokazuje pravu vrijednost timskog rada i fair playa u školskom sportu.

Dominik Maričević iz OŠ Viktorovac osvojio je fair play karton za svoju školu na Državnom prvenstvu u odbojci također priznajući u dva navrata svoju grešku koju sudac nije primjetio, a nekoliko sati nakon toga sa svojim timom zaslužio i titulu državnih viceprvaka. Srebrnu medalju i karton ponosno nosi u Sisak!

Volontiranje u fair play tonu?

Tena Fijan i Indi Pereković iz OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice svoj su natjecateljski put završile u četvrtfinalu osvojivši 5. mjesto; no dan su poslije samoinicijativno preuzele ulogu volontera i dodavale lopte na svim finalima.

Time su zaslužile drugi #fairplay karton na Državnom prvenstvu u odbojci. Čestitamo i zahvaljujemo djevojkama!

Sve „frca“ od fair play kartona

Jednom kada su naši odbojkaši uhvatili bit i glavnu svrhu fair play kartona, naši su učenici novinari samo mogli reći: „Pa to sve frca od fair play kartona!“ Tako smo do kraja turnira podijelili još tri divna kartona učenicima koji su tijekom svoje igre bez zadrške i razmišljanja priznavali poene u ključnim trenutcima utakmica u korist protivničkog tima, što smo nagradili kartonom! Čestitamo odbojkašima – Toniju Jezidžiću iz Varaždina, Mateju Oplaniću iz Pazina i Leo Dakić Marelja iz Daruvara.

Ovaj projekt provodi Hrvatski školski sportski savez s Hrvatskim fair play odborom s ciljem promicanja zajedništva, sportskog ponašanja i fair playa na sportskom terenu i izvan njega  - više o projektu i ovogodišnjim fair play kartonima pročitajte ovdje

Datum početka
13/06/2022
Datum završetka
12/08/2022