Skip to main content

Obilježen Međunarodni fair play dan u OŠ Vidovec

1. Međunarodni Fair play dan u OŠ Vidovec

28.09.2020.

Verica Ozmec | Osnovna škola Vidovec | projekt Međunarodni Fair play dan

1. Međunarodni Fair play dan u Osnovnoj školi Vidovec


Promicanjem fair play-a i tolerancije, 28. rujna učenici od 5. do 8. razreda na  satovima Tjelesne i zdravstvene kulture obilježili su Međunarodni Fair play dan.

Učenici su sa svojom učiteljicom razgovarali o:

  • fair play igri,
  • porukama ispisanim na razglednicama,
  • bontonu ponašanja na sportskim terenima,
  • odnosno kako usvojiti vještine nenasilnog ponašanja kroz poruke fair play-a. 

Nakon radionice, učenici su svoj doživljaj fair play-a mogli prikazali kroz likovne radove, izradu stripova, pjesama i bojanki koje su nas uvele u Tjedan Fair play-a.

 

Nadalje, u obilježavanje ovog važnog dana, rado su se uključile učiteljice razredne nastave koje su, koristeći materijale Hrvatskog školskog sportskog saveza, educirale i osvijestile učenike nižih razreda o važnosti fair play-a u sportskom, kao i svakodnevnom životu. Također, svoj su doživljaj fair play-a izrazili likovnim radovima koji krase panoe naše Škole, a najbolji su radovi nagrađeni.

 

 

 

 


Naučiti i poštivati pravila, poštivati odluke suca, veseliti se svom uspjehu i uspjehu svog tima, pažljivo slušati upute trenera, pohvaliti i druge za dobar potez, izbjegavati svađu i na kraju čestitati suparničkom timu - sve su to vrijednosti koje želimo usaditi & poruke koje želimo prenositi na sve generacije učenika.

 

Na kraju tog sretnog i aktivnog dana, svi smo naučili kako postati mudar, hrabar, pravedan te umjeren u svemu.