Skip to main content

FAIR PLAY KARTONI: Protivnici još jednom nude spas u zadnji čas

Prvi dan Državnog prvenstva u futsalu za srednje škole obilježile su napete utakmice, uništene lopte, glasna slavlja i dvadesetak šesteraca. Želja za pobjedom osjetila se na svih šest terena što je dovelo i do mnogo žutih kartona i čak tri crvena u samo jednoj utakmici. Usprkos tome, dodijeljeno je i pet nevjerojatnih fair play kartona.

Na parketima dvorane Kaštelir emotivno je bilo i prije početka utakmice. Naime,  održana je minuta šutnje u počast mladića koji je sve donedavno igrao za ŠSD Žugi iz Županje. Tako je momčad utakmice igrala za njega, a iako im karton neće nadomjestiti prijatelja, takvi su plemeniti trenutci upravo suština sporta i razlog zašto ga gledamo ili bavimo se istim.„Mi smo cijelo ovo prvenstvo posvetili našem prijatelju Ivanu koji je preminuo, više nije s nama. Zatražili smo minutu šutnje njemu u čast, a suci i Tehnička [komisija] to su prepoznali i pokazali nam karton.“


Na istoj je utakmici dodijeljen još jedan karton, sada momčadi s druge strane terena iz Vinkovaca. Naime, Županjci su na utakmicu došli bez opreme potrebne za sudjelovanje, a Vinkovčani su bez previše razmišljanja sve svoje posudili.To nije bio jedini takav slučaj na današnjim utakmicama, zapravo bio je tek prvi od tri. U dvorani Finida, uz mnoge druge djevojke svoju su poziciju u četvrtfinalu tražile i Čakovčanke i Požežanke. Utakmice i rezultati su neponovljivi, ali scenarij se ponavlja – još jednom problem stvaraju dokoljenke i kostobrani, a djevojke Srednje škole Požega dolaze u spas. Iz zahvale djevojkama i profesoru, uručen je fair play karton, iz vjerojatno najčešćeg razloga za isti ovog Državnog prvenstva.

Djevojke iz ŠSD Octopus iz Splita, koje su grupnu fazu odigrale u dvorani Veli Jože, nisu ponijele svoje "štucne" u Poreč, a nakon što su prvu večer provele u traženju istih po hotelskim sobama, Riječanke su spasile dan.

 


Potraga za štucnama i štitnicima bila je velika, ali su nam na kraju cure iz Rijeke izašle u susret. Mi zapravo nismo znale da je to obavezno za natjecati se, tako da nam je falilo četiri, a saznali smo tek sinoć. Naša profesorica je predložila fair play karton, i eto, rado smo ga uručile.“ Paula Petković


Učenik Gospodarske škole Varaždin Martin Plavec Marković zaradio je fair play karton nakon što je čak tri puta protivnicima otišao po loptu koja je napustila teren kako bi ju stavio za izvođenje kornera. Sudac je primjetio Martinovu lijepu gestu te ju odlučio nagraditi nakon utakmice.
Pričali smo s Martinom koji nam je rekao kako mu je reakcija bila automatska te čak nije bio upoznat s mogućnosti dobivanja fair play kartona.

Dan smo završili izvanrednim četvrtfinalnim utakmicama i saznali ne samo četiri najbolje muške i ženske ekipe, već kako i srednjoškolci, koji u srazove ulaze čvršće, mogu biti pošteni.

Datum početka
03/05/2022
Datum završetka
02/07/2022