Skip to main content

2. Međunarodni Fair play dan obilježen je u Rovinju

Drugi Međunarodni Fair play dan obilježen je u Rovinju u srednjoj školi Zvane Črnje, provođenjem poznatih programskih aktivnosti koje je osmislio Hrvatski školski sportski savez u suradnbji s Hrvatskim fair play odborom.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog fair play dana u našoj školi ponovo smo provelu Projekt "Tjedan fair playa u mojoj školi" u tjednu od 23. do 30. rujna 2021. godine. Nastavnice Melita Kolarec i Cristina Marangon na satovima TZK upoznale su učenike s osnovnim značajkama fair playa, ciljevima fair playa i pokazale primjere iz sporta, ali i svakodnevnog života.

U projektu su sudjelovali svi učenici, od 1. do 4. razreda SŠ koji su dobili zadatke izraditi plakate s fair play porukama i snimiti kratka videa s porukom fair playa te su se vrlo rado odazvali zadatku.

Također, dana 25.9. naš grad posjetili su proslavljeni hrvatski gimnastičari, osvajač olimpijske medalje u Tokiju, Tin Srbić i dvostruka olimpijka Ana Đerek koji su učenicima naglasili važnost fair playa u sportu, ali i u svakodnevnim životnim situacijama.

Učenici su iznimno dobro prihvatili projekt, shvaćaju važnost "fair play" vrijednosti, jedni drugima pomažu u radu, bodre se međusobno i razvijaju duh zajedništva.

Učenički radovi postavljeni su na panoima škole te su objavljeni na mrežnim stranicama škole.

Tjedan fair playa u našoj školi protekao je u veselom ozračju, učenici su zajednički sudjelovali u izradi zadataka i pritom se dobro zabavili!

Projekt „Tjedan fair playa u mojoj školi" provodi se svake godine u Srednjoj školi Zvane Črnje iz Rovinja i nastaviti ćemo i dalje.

Nastavnice TZK: Melita Kolarec, Cristina Marangon