Skip to main content

2. Međunarodni Fair play dan obilježen je u Splitu - OŠ Žnjan - Pazigrad

Pogledajte i objavu s obilježavanja 1 Međunarodnog fair play dana u OŠ Žnjan-Pazigrad -klikni na link

2.Međunarodni FAIR PLAY dan obilježen je u Osnovnoj školi „Žnjan-Pazdigrad“ u Splitu

U obilježavanju su sudjelovali učenici sedmih razreda i djeca prvih razreda produženog boravka.

Kroz prvi školski tjedan s učenicima se razgovaralo o poštivanju pravila igre i protivnika i kako se ponašati u pobjedi i porazu.

Učenici su naglasili da su im kroz prošlu školsku godinu najviše nedostajala sportska natjecanja.

Kroz zajednički projekt“Sportom kroz život“ koji vodi učiteljica Iva Filipov u goste nam je došao taekwondo klub „Marjan“ i europski i svjetski prvaci,te osvajači olimpijskih medalja u Tokiju Toni Kanaet i Matea Jelić i time su uveličali našu svećanost.

Toni Kanaet se u uvodnom govoru obratio učenicima i pozvao ih na upornost u bavljenju sportom.

Nagradu za FAIR PLAY KARTON smo odlučili da ćemo dati na međurazrednim ili školskim natjecanjima pojedincu ili ekipi koja se istaknu u svojoj poštenoj borbi ili pomoći na sportskim natjecanjima.

Nositelj projekta:Ivan Punoš,prof.TZK

Osnovna škola Žnjan Pazigrad je sudjelovala u obilježavanju i 1. Međunarodnog fair play dana ali je zbog naše greške taj izvještaj izostao. Uz naše isprike pogledajte i pročitajte kako je bolo prošle godine u Splitu.

 

Obilježavanje 1.Međunarodnog FAIR PLAY dana u Splitu

 

Od 7.09. do 11.09.2020.g. u OŠ"ŽNJAN-PAZDIGRAD" obilježili smo 1.Međunarodni fair play dan, te nastavili s "Tjednom fair playa u školi".

Kroz cijeli tjedan imali smo natjecanja iz raznih atletskih disciplina trčanja, skokova i bacanja. Posljednji dan smo ostavili za razgovor o vrijednostima fair playa u sportu i životu općenito.

Sudjelovalo je oko 200 učenika naše škole od 5-8 razreda. Djeca su se u svim disciplinama borila i natjecala u duhu FAIR PLAYA, ali je mišljenje velike većine učenika da je fair play igra izraženija kroz kolektivne i grupne sportove, koje nažalost nismo mogli provoditi kao prethodnih godina.

Kroz razgovor smo se dotakli svih vrijednosti kojih bi se trebali pridržavati u sportskim natjecanjima: poštivanje pravila igre i protivnika, pomoć ozlijeđenom, dostojanstveno primiti poraz i isto tako veseliti se u pobjedi bez ponižavanja protivnika.

U nekim sportovima treba poštivati i nepisana pravila(u nogometu vraćanje lopte protivnicima ako su je izbacili u aut zbog pružanja pomoći ozlijeđenom igraču...)

Odlučili smo da do kraja godine primijenimo FAIR PLAY KARTON onom učeniku ili ekipi koja se kroz školska natjecanja (nadamo se da će se pokrenuti) istakne svojim poštenjem, borbom sukladno pravilima, pomagati drugome i svemu onome što pridonosi poštenoj i pravednoj sportskoj borbi.

Nositelj aktivnosti:  Ivan Punoš, prof. TZK