Skip to main content

2. Međunarodni Fair play dan obilježen je u Kotoribi

2.MEĐUNARODNI FAIR PLAY DAN U OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA

Prvi je tjedan nastave u našoj školi započeo više nego aktivno. Najprije smo u utorak, 7.09.2021. obilježili Fair play dan. U svim višim razredima ( predmetna nastava) na satovima TZK, razgovarali smo, debatirali, razmjenjivali ideje i mišljenja o tome što to FAIR PLAY zapravo znači.

Čitali smo zanimljive priče iz knjige „365 sportskih priča” (izdanje Zima), a onda tako motivirani i nadahnuti životima, primjerima, poštenjem, upornošću, ali i suzama krenuli u svoje vlastite životne pobjede. Istinite priče poznatih ( ili manje poznatih) sportaša koji su se za svoj uspjeh morali zaista potruditi, vrlo često počevši od ničega, imaju u sebi ogromnu motivacijsku moć. Najteže životne priče izvuku iz nas ono najbolje....ako dopustimo. Zato smo i uronili u živote Janice i Ivice Kostelića, Silvestera Stallonea, ekipe iz Jamajke koja se natjecala na zimskim OI, te mnogih drugih.

Dirnuli su nas duboko i potaknuli da napravimo nešto dobro.

Pričali smo i o dobrobiti uvođenja Fair play kartona na sportska natjecanja. On zaista može biti pokretač dobrih i poželjnih ponašanja naspram onih uvredljivih i omalovažavajućih. Nadahnuti time, zadali smo si zadatak da u našoj školi osmislimo svoj vlastiti karton, te ga koristimo kao predmet nagrađivanja ne samo učenika na sportskim terenima, već i svakog fair ponašanja od strane bilo koje osobe u školi ( učitelja, stručnih suradnika, roditelja....).

U prvom smo tjednu nastave obilježili i HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN. Zanimljiv i prilično velik poligon prepreka u četiri su školska sata odradili svi učenici razredne nastave. Ravnodušne nisu ostale niti njihove učiteljice koje su s osmijehom na licu isprobale mnoge prepreke. Nagrada je taj dan, umjesto medalje oko vrata, bila obična naljepnica – tetovaža (na ruci) kojoj su se svi beskrajno obradovali.