Skip to main content

2. Međunarodni Fair play dan obilježen je u Belom Manastiru

Mi prvašići, učenici 1.a razreda u Osnovnoj školi Šećerana upoznali smo se sa sportskom kulturom i fair play vrijednostima kroz igru, izradu plakata i razglednica.

Izradili smo fair play povelju za sportaše, za učitelje i trenere i za mlade.

Donijeli smo mnoge odluke: da ćemo pohvaliti dobre poteze svih sudionika, da ćemo biti prijatelji, da ćemo poštivati protivnike, da ćemo se truditi u skladu sa svim snagama i mogućnostima, da ćemo poštivati pisana i nepisana pravila u sportu. I naša učiteljica je donijela odluke: da će pohvaliti uložen trud i istaknuti dobre stvari, da će biti svjesna da je uzor djeci, da će uvijek poštivati odluke suca.

 Naše odluke smo prikazali crtežom, slikom i tekstom na plakatu koji smo izložili na ulazu u dvoranu.

Ispisali smo fair play razglednice te svojim potpisom potvrdili da ćemo fair play živjeti. Razglednice smo podijelili trenerima u baranjskim sportskim klubovima kojima treniramo. Za kraj intenzivnog radnog dana odigrali smo nama najdražu igru između dvije vatre gdje smo imali priliku pokazati se fair play igračima.

Naše aktivnosti fair play dana možete vidjeti u fotografijama. Cijelu godinu ćemo se fer play ponašati , a slijedeće školske godine osmislili smo održati predavanje i radionice ostalim razredima naše škole o fair playu te zaigrati momčadske igre u školskom sportskom danu u kojima ćemo imati priliku djelovati fair play.

Silvija Kozari Golob, učiteljica razredne nastave