Skip to main content

2. Dan -USŠ -2009.

Hrvatski školski športski savez organizirao je u subotu 23. svibnja 2009. godine svečanost obilježavanja  Dana Univerzalne športske škole. Na manifestaciji je sudjelovalo više od 600 učenika nižih razreda iz 199 škola iz 20 županija Republike Hrvatske. Festival veselja i sporta održan je po prekrasnom sunčanom vremenu na atletskom stadionu Športsko rekreacijskog centra Mladost na Savi.

Svečani defile polaznika univerzalnih sportskih škola započeo je točno u 10.30. Učenike su srdačno pozdravili roditelji, gledatelji i cijenjeni uzvanici koje je predvodio ministar znanosti obrazovanja i sporta Dragan Primorac. Uz njega su bili naravno predsjednik Hrvatsko školskog športskog saveza Franjo Arapović, dopredsjednica HOO, Nada Senčar, pomoćnica pročelnice za obrazovanje i mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Božica Šimleša, pomoćnik pročelnika za šport Gradskog ureda za obrazovanje, Milan Čolić, proslavljeni rukometaši, Ivano Balić i Slavko Goluža  te bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Veljko Mršić.

Predsjednik HŠŠŠ, Franjo Arapović i ministar Dragan Primorac srdačno su pozdravili sve prisutne zaželjeli im dobro sportsko druženje i zatim zajedno otvorili manifestaciju Dan univerzalne sportske škole.

​​​​

Učenici su odmjerili snage u dvije štafetne igre i dva poligona, a zatim su odigrali nekoliko utakmica graničara. Atletski stadion bio je prepun istinskog sportskog užitka i srčanog nadmetanja. Svi učenici koji su danas sudjelovali u natjecanjima su pobjednici i svi su do jednoga dobili medalju oko vrata, naravno onu najsjajniju, zlatnu. Medalje su dobili i njihovi voditelji, učitelji i profesori, njih 120 koji su ih dopratili do Zagreba i koji će s njima zajedno kući. Okupljeno mnoštvo na kraju je zabavio Luka Nižetić otpjevavši nekoliko svojih uspješnica.

Manifestacija Dan univerzalne sportske škole uspješno je završena oko 13 sati bez i jedne ozljede i bez i jednog incidenta. Svaki je učenik na izlasku sa stadiona dobio sendvič i sok.

Članak u prilogu  Sportskih novosti - "Školski sport"

Školski šport 27.5.2009. by Goran Jukić

Video materijal snimljen na 2. Danu USŠ.