Skip to main content

Obilježen Međunarodni fair play dan u Mariji Bistrici

OŠ Marija Bistrica uključila se u projekt obilježavanja Fair play dana (kroz tjedan Fair playa) i provoditi će ga će cijelu školsku godinu 2020./2021. 

Učiteljica Lela Babić najavila je provođenje projekta, postavila poveznice i poster u kanal zbornica u Teamsu. Pozvala je kolege koje se žele uključiti u provedbu projekta.

U kanale razrednih odjela 6.a,6.b.,6.c,7.a,7.b,7.c,8.a,8.b i 8. c stavila je poster i najavila obilježavanje Fair play dana.

S obzirom da se na početku nastave radilo na organizaciji nastave po epidemiološkim preporukama Fair play dan obilježen je u tjednu od 21. rujna do 25. rujna 2020.

Na satu tjelesne i zdravstvene kulture svih navedenih razreda provedena je radionica.

Učiteljica Lela Babić postavila je u svaku učionicu u školi poster na ploču. Objasnila je provođenje projekta i učenici su nakon razgovora na papirić napisali što je za njih Fair play.

Svoje papiriće lijepili su oko postera i  izložili svoja mišljenja. Posteri s mišljenjima učenika ostaju na svakoju ploči u učionicama.

U kanalu svakog razreda u teamsu priložila je fotografije o obilježavanju Fair play dana. 

Sam projekt se i dalje nastavlja te će se proći po postavljenim materijalima kroz cijelu školsku godinu.

Ove godine nam je cilj povezivanje Fair play vrijednosti iz sporta u ostale domene života.

Aktivnosti s kojima ćemo nastaviti ove ali i druge školske godine su uključivanje sportaša učenika ove škole, bivših učenika koji se bave sportom i sportaša iz klubova, društva iz mjesta i okolice. Sportaši će predstaviti svoj sport, upoznati s osnovnim pravilima i karakteristikama i prezentirati fair play vrednote koje se njeguju u njihovom sportu. Pozvati će se da prezentiraju svoju ulogu te fair play vrijednosti kako sudaca tako i trenera.

Ako će zbog epidemioloških mjera biti moguće organizirati će se međurazredna natjecanja (rukomet, nogomet, košarka, odbojka, graničar po interesima učenika). Planirani je da će se u natjecanja aktivno uključiti učenici u ulozi sudaca, zapisničara ali i navijača. Na kraju natjecanja provesti će se glasanje svih sudionika za fair play igrača/igračice.

Projekt se dalje nastavlja, veselim se našoj suradnji !

Srdačan pozdrav Lela Babić