Skip to main content

Padaju rekordi

Zadar je posato grad badmintona. 86 badminton ekipa iz cijele Hrvatske caruje Sportskom dvoranom Višnjik. Od 7. do 8. ožujka održava se državno prvenstvo školskih sportskih društava u badmintonu.

Državno natjecanje iz badmintona je započelo danas, 7. ožujka 2019. u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Ove godine je princip natjecanja malo drugačiji nego do sada. 42 tima su, kao predstavnici svojih školskih športskih saveza i svojih županija, igrali u grupama po tri tima. Pobjednici svojih grupa plasirali su se u četvrtfinale, koja se održavaju u istoj dvorani s početkom u 18 sati.

Mladići, koji će svoj talent i trud pokazati i u četvrtfinalu su: Tehničari iz Vinkovaca, dečki iz Velgora, Velika Gorica (grupa B), nositelji iz grupe C su Zmajevi iz Zagreba, u grupi D Gimnazijalci iz Pule su izbacili prošlogodišnjeg prvaka, Športsku gimnaziju Zagreb, grupu E osvojili su Srednjoškolci iz Novske, Varaždinci su pomeli grupu F, a iz grupe G i grupe H su im se pridružili Gimnazijalci Gimnazije Jospia Slavenskog iz Čakovca te Tehničari iz Rijeke. Predstavnice nježnijeg spola koje su prolaz dalje izborile napetim, srčanim i borbenim mečevima su: djevojke iz ŠSD Polet, Vinkovci, gupu B su osvojile djevojke Crvene Hrvatske iz Dubrovnika, ŠSD Osmica i Zagreba bila je prva u grupi C, njihove sugrađange iz SŠD Prva su pobijedile u grupi D, grupu E osvojile su prošlogodišnje prvakinje – djevojke iz Novske, Gimnazijalke iz Nove Gradiške su prve u grupi F dok su grupu G pomele Čakovčanke. Kao šećer na kraj, u grupi H, prve su bile Riječanke i ŠSD-a Dominik Savio. Svim natjecateljima i natjecateljicama želimo puno sreće i uspjeha u budućim mečevima!

Također , uz 42 tima srednjih škola, sudjelovale su i osnovno školi u još 44 tima. I to su najuspješniji u muškoj kategoriji: SŠD Jadran, OŠ Bartula Kašića, Zadar SŠD, Gundulić , OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik, ŠSD Trešnja, OŠ Julija Klovića, Zagreb, ŠSD Gaj, OŠ Savski Gaj, Zagreb, ŠSD Novska, OŠ Novska, Novska, SŠD Maruševec, OŠ Gustav Krklec Maruševec, Maruševec, SŠD Eko tigrići, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Šenkovec i SŠD Brajda, OŠ Brajda, Rijeka.

U ženskoj kategoriji osnovnih škola u četvrtfinale prošle su: SŠD Novoselac, OŠ Bartola Kašića, Vinkovci, SŠD Školarac, OŠ „Đuro Ester“ , Koprivnica, SŠD Trešnja, OŠ Julija Klovića, Zagreb, SŠD KRGUS, OŠ Gustava Krkleca, Zagreb, SŠD Novska, OŠ Novska, Novska, SŠD Okučani, OŠ Okučani, Okučani, SŠD Prva, I. OŠ Čakovec, Čakovec i SŠD Prva, OŠ Bjelovar, Bjelovar.

PDF icon REZULTATI PRVOG DANA - OSNOVNE ŠKOLE- DJEČACI

PDF icon REZULTATI PRVOG DANA - OSNOVNE ŠKOLE- DJEVOJČICE

PDF icon REZULTATI PRVOG DANA - SREDNJE ŠKOLE- MLADIĆI

PDF icon REZULTATI PRVOG DANA - SREDNJE ŠKOLE- DJEVOJKE

IPL novinarke: Nika Sogonić i Lucija Grdur