Skip to main content

Rugvica najbolja

U sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Domjanića 27. veljače održano je Županijsko natjecanje osnovnih škola u rukometu za 7. i 8. razrede u ženskoj kategoriji.

Ekipe koje su sudjelovale na natjecanju su :
1. ŠŠD Rugvica- OŠ Rugvica, Dugo Selo
2. ŠŠD Bistra- OŠ Bistra, Zaprešić
3. ŠŠD Mladost- OŠ Dragutina Domjanića, Sveti Ivan Zelina
4. ŠSD Stražnik- OŠ Samobor, Samobor
5. ŠŠD Križ- OŠ Milke Trnine, Križ, Ivanić Grad
6. ŠSD Jurja Hab- OŠ Jurja Habdelića, Velika Gorica
7. ŠSD Dubrava- OŠ Dubrava, Vrbovec
8. ŠSD Jamnica- OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, Jastrebarsko

Natjecanje je započelo oko 9:30 sati. Na samom početku natjecanja, nakon himne, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Ivančica Valek pozdravila je natjecatelje, a ravnateljica Gordana Čosić je uz riječi ohrabrenja i poticanja na najbolji uspjeh proglasila natjecanje otvorenim. Ekipe su se zatim fotografirale i krenule na zagrijavanje.
1. utakmica- ŠŠD Mladost- ŠŠD Jurja Hab
Na početku utakmice u 2. minuti vodila je ekipa Mladosti rezultatom 2:1. Na kraju prvog poluvremena Mladost je vodila 6:2 i isti ritam je zadržala do kraja utakmice te pobijedila rezultatom 11:4. U utakmici se najviše istaknula Ana Šelko iz ekipe ŠŠD Mladost.
2. utakmica- ŠSD Jamnica- ŠSD Stražnik
Već u 20. sekundi ekipa iz Samobora postigla je gol te je u 5. minuti ostvarila rezultat 5:0. Nakon prvog poluvremena ekipa iz Samobora je vodila 7:2 te je i pobijedila rezultatom 13:6. U utakmici se istaknula Patricija Gočev iz ekipe ŠSD Stražnik.
3.utakmica- ŠŠD Bistra- ŠŠD Križ


Ekipa Bistre cijelu je utakmicu vodila, prvo poluvrijeme završila je rezultatom 10:5, a utakmicu je završila rezultatom 15:9.
4. utakmica- ŠSD Dubrava- ŠŠD Rugvica
U 3. minuti Rugvica je vodila 3:0, a u osmoj minuti Dubrava zabija 1. gol. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 11:2 za Rugvicu koja je naposljetku i pobijedila rezultatom 19:4.
5. utakmica- ŠSD Jurja Hab- ŠSD Križ
Prvo poluvrijeme vodila je ekipa Križa te je i pobijedila rezultatom 13:8.
6. utakmica- ŠSD Jamnica- ŠŠD Rugvica
Nakon prvog poluvremena Rugvica vodi 7:3 te je Rugvica i pobijedila rezultatom 18:8.
7. utakmica- ŠŠD Mladost- ŠŠD Bistra
U trećoj minuti Bistra je vodila 4:1, na kraju prvog poluvremena Bistra je vodila 9:7, a pobijedila je rezultatom 14:10.
8. utakmica- ŠSD Stražnik- ŠSD Dubrava
Stražnik je ovu utakmicu dobro odigrao i u prvom poluvremenu vodio 5:0, te je unatoč trudu ekipe Dubrave pobijedio rezultatom 15:1.
9. utakmica- ŠŠD Bistra- ŠSD Jurja Hab
Već u prvom poluvremenu Bistra je vodila 12:1 i završila utakmicu izvrsnim rezultatom 27:5.
10. utakmica- ŠSD Jamnica- ŠSD Dubrava
Prvo poluvrijeme ekipe su završile izjednačenim rezultatom 2:2, a u drugom poluvremenu je Jamnica odigrala bolje i odnijela pobjedu rezultatom 9:3.
11. utakmica- ŠŠD Mladost- ŠSD Križ
U petoj minuti ekipa Mladosti vodila je 3:0, a rezultatom 6:1 za ŠŠD Mladost završile su prvo poluvrijeme. Pobijedila je ekipa iz Svetog Ivana Zeline rezultatom 11:5.
12. utakmica- ŠŠD Rugvica- ŠSD Stražnik
U četvrtoj minuti Rugvica je vodila 5:1, a vodila je i na kraju poluvremena rezultatom 11:2, pobjedu je odnijela rezultatom 18:7.
13. utakmica- ŠŠD Mladost- ŠSD Stražnik (polufinale)
U osmoj minuti Stražnik je vodio 5:4. Utakmica je bila napeta te su obje ekipe željele pobjedu, ali je u 14. minuti vodila Zelina rezultatom 9:6, i pobijedila rezultatom 11:8 te osigurala treće mjesto dok je Stražnik zauzeo četvrto mjesto.
14. utakmica- ŠŠD Bistra- ŠŠD Rugvica (finale)
U 6. minuti je rezultat bio izjednačen 2:2, Rugvica je nakon poluvremena vodila 5:3 te pobijedila rezultatom 14:6 i time osigurala prvo mjesto na ovom natjecanju.

Konačni poredak: 1. ŠŠD Rugvica
2. ŠSD Bistra
3. ŠŠD Mladost
4. ŠSD Stražnik
Sve su ekipe igrale pošteno i disciplinirano, a tijekom cijelog natjecanja vladala je pozitivna atmosfera. Navijači su podupirali svoje ekipe na tribinama. Nakon svih utakmica profesorica Valek sve je igrače pohvalila za uspjehe i trud, ali i za uzorno ponašanje na terenu i izvan njega. Zatim je ravnateljica Gordana Čosić uručila nagrade, pehare i medalje i dodijelila priznanja. Ekipe su se potom otišle fotografirati te su se uputile na zasluženi odmor i ručak.

IPL novinar: Petra Šalamun