Skip to main content

Dodjeljene nagrade školskog sporta

Hrvatski školski sportski savez na kraju godine dodjeljuje nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima te pojedincima u protekloj školskoj godini. Svečanost dodjele nagrada u školskom sportu 2018. godine održala se u utorak, 18. prosinca 2018. godine s početkom u 17 sati u Hotelu Aristos u Zagrebu.

Svečanosti su nazočili, gospodin Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, gospodin Nikola Perković, predsjednik HŠSS-a, gospođa Danira Bilić, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja i predsjednica Hrvatskog fair play odbora, gospodin Marijan jerković, viši savjetnik za TZK Agencije za odgoj i obrazovanje, predsjednici i tajnici županijskih organizacija školskog sporta, nagrađeni učenici i njihovi profesori te vrijedni IPL novinari i volonteri.

Kriteriji za proglašenje najboljih školskih sportskih društava određeni su bodovanjem plasmana na natjecanjima školskog sporta te sudjelovanjem u akrivnostima koje organizira HŠSS.

Svako nagrađeno školsko sportsko društvo dobiva plaketu te bon za sportsku opremu tvrtke Sport vision, sponzora saveza, u visini 4.000 kn za 1. mjesto, 3.000 kn za 2. mjesto te 2.000kn za 3. mjesto.

Shodno tome podijeljene su nagrade za najbolja ŠSD-a u kategoriji OSNOVNIH škola:

  • TREĆE MJESTO SA UKUPNO 39 BODA OSVOJILO JE ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO PRVA I. OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC

  • DRUGO MJESTO SA UKUPNO 41 BODOVA PRIPALO JE ŠKOLSKOM SPORTSKOM DRUŠTVU BRODARICA OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE IZ ZADRA

  • NAJUSPJEŠNIJI SA OSVOJENIH 53 BODOVA SU ČLANOVI ŠKOLSKOG SPORTSKOG DRUŠTVA BOGUMILAC OSNOVNE ŠKOLE BOGUMILA TONIJA - SAMOBOR.

U kategorji SREDNJIH škola dobitnici su:

 

  • TREĆE MJESTO SA OSVOJENIH 22 BODA, PRIPALO JE ŠKOLSKOM SPORTSKOM DRUŠTVU AUGUSTIN, SREDNJE ŠKOLE TINA UJEVIĆA KUTINA

  • DRUGO MJESTO SA OSVOJENIH 24 BODOVA, PRIPALO JE ŠKOLSKOM SPORTSKOM DRUŠTVU GIMNAZIJALAC, GIMNAZIJE JOSIPA SLAVENSKOG IZ ČAKOVCA.

  • NASLOV NAJUSPJEŠNIJEG KOD SREDNJIH ŠKOLA, KAO I PUNO PUTA DO SADA, U ŠK. GOD. 2017./2018. SA OSVOJENIH 35 BODOVA, PRIPADA ŠKOLSKOM SPORTSKOM DRUŠTVU ŠPOGI SPORTSKE GIMNAZIJE ZAGREB.

 

Hrvatski školski sportski savez dodijelio je i nagrade najboljim pojedincima, zaslužnim sportskim djelatnicima. Svaki nagrađeni pojedinac za doprinos razvoju školskog sporta dobiva plaketu i novčanu nagradu u iznosu od 3.000kn.

U kategoriji OSNOVNIH škola nagradu je dobio:

MATIJA HORVAT, PROF.  PRVE OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC – KANDIDATURA MEĐIMURSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA

U kategoriji SREDNJIH škola nagradu je dobila:

TANJA ŠKRAK , PROF., SREDNJA ŠKOLA DUGA RESA – KANDIDATURA ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

U kategoriji školskih sportskih institucija nagradu je dobila:

JADRANKA DUVANČIĆ, PROF, - KANDIDATURA ŽUPANIJSKOG SAVEZA ŠKOLSKOG ŠPORTA ZADARSKE ŽUPANIJE

ŽELIMIR HOLER, čovjek  je koji svojim cjeloživotnim radom zaslužio nagradu školskog sporta za životno djelo.  Gospodina Želimira Holera kandidirao je školski sportski savez Vvirovitičko podravske županije.

Dugogodišnjim radom u području sporta posebice u skijanju, rukometu i plivanju gospodin Holer je ostavio neizbrisivi trag. Svoj sportski potpis posebno je stavio na korice na kojima je pisalo školski sport gdje je 10 godina sudjelovao u organizacijama državnih prvenstava kao koordinator rukometnih natjecanja te je u 2 mandata bio i član izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza. Nagrada za životno djelo iznosi 6000 kuna.