Skip to main content

Prvenstvo za 5. i 6. razrede svečano otvoreno

Vinkovci, 3. lipnja 2018.

Vinkovci su šesti puta zaredom domaćin Završnice državnog prvenstva školskih sportskih društva Republike Hrvatske za 5. i 6. Razrede za školsku godinu 2017./2018.

820 učenika i 68 voditelja nastupiti će u natjecanjima u pet sportova u obje konkurencije. Dječaci i djevojčice iz cijele Hrvatske boriti će se na naslov državnog prvaka u atletici, futsalu, košarci, odbojci i rukometu.

Natjecanja će se održati u ponedjeljak 4. lipnja na pet lokacija, Osnovna škola Bartola Kašića, Osnovna škola Angtun Gustav Matoš, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca i Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, te gradskom stadionu.

Jučer, 3. lipnja, u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca održano je svečano otvaranje Završnice na koj su sudjelovali svi natjecatelji njihovi voditelj, a svečanosti su prisustvovali  gradonačelnik Vinkovaca, gospodin Ivan Bosančić, a  s njim u društvu bili su predsjednik HŠSS-a gospodin Nikola Perković, glavni tajnik HŠSS-a gospodin Hrvoje Čustonja, predsjednik Školskog sportskog saveza Vukovarsko  srijemske županije, gospodin Stipe Tomić, te tajnik županijske organizacije, gospodin Igor Miličević.

U sklopu svečanog otvaranja dodijeljena je Godišnja fair play nagrada školskog sporta koju je dobio Domagoj Kramarić, član ŠSD-a STROJAR, Strojarsko tehničke škole  Frana Bošnjakovića iz Zagreba. Domagoj je nastupio u natjecanju stolnog tenisa, a svoj fair fair play potez vrijedan nagrade povukao je u finalnom susretu završnice u Poreču ove godine.

Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski sportski savez nastavljaju tradiciju dugu šest godina pa je tako i ove godine proveden sedmi Natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret na temu Fair play.

Na završnici DP u Vinkovcima dodijeljene su prvoplasirane nagrade u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

Prvu nagradu kod osnovnih škola osvojilo je ŠSD PRVA, I. Osnovne škole Čakovec. Kratki filmić na temu fair playa napravile su Mura Levačić i Mirta Šmitran.

Kod srednjih škola prvonagrađeni video djelo je Krunosalava Boroše člana ŠSD-a BEDEX, Srednje škole Bedekovčina.

Svečana priznanja dodijeljena su predstavnicima škola.

Na svečanom otvaranju Završnice DP-a za 5. i 6. razrede nasupili su glumci Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, Vinkovačke mažoretkinje, plesna skupina Piramide i nezaobilazni animator i voditelj Žućo.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza, gospodin Nikola Perković sa željom da se svi natjecatelji u Vinkovima osjećaju ugodno, a na terenu neka pobjedi najbolji.

Stanje rezultata na natjecanjima Završnice DP-a za 5. i 6 razrede možete pratiti UŽIVO na web stranici HŠSS-a. Kliknite na OVAJ link.

Ostale rezultate, priznanja i biltene preuzmite nakon natjecanja na OVOM linku.