Skip to main content

RUKOMETNA ZAVRŠNICA

24.4.2018. održana je rukometna završnica za djevojke i mladiće u dvorani Veli Jože.

U konkurenciji dječaka sudjelovale su momčadi iz IV.OŠ Bjelovar, III.OŠ Čakovec, OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, OŠ Kamen Šine iz Splita, OŠ Jelkovec iz Zagreba i OŠ dr. Jure Turića iz Gospića. U polufinale su se plasirale momčadi iz Bjelovara, Čakovca, Valpova i Splita. Prva polufinalna utakmica između Valpova i Čakovca je otišla u korist momčadi iz Čakovca. Druga utakmica odigrala se između škola iz Bjelovara i Splita gdje je spretnija i sretnija ekipa bila iz Bjelovara. Utakmica za treće mjesto je bila puna pogodaka, a Valpovo je apsolutno zasluženo podiglo pehar za treće mjesto. Finale je opravdalo sva očekivanja, a Bjelovar svojom uigranošću dolazi do pobjede i osvaja titula državnog prvaka za osnovne škole.

U konkurenciji djevojaka natjecale su se ekipe OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Darda, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, OŠ Malešnica iz Zagreba, OŠ Mate Balote Buje i OŠ Stjepana Radića iz Metkovića.

U polufinale su se plasirale ekipe iz Siska, Buje, Zagreb i Koprivnice.

Prvo polufinale se igralo između ekipa iz Siska i Zagreba. Zarebčanke su bile bolje i zasluženo su prošle u finale. U drugom polufinalu snage su odmjerile ekipe iz Koprivnice i Buje. Koliko je utakmica bila napeta toliko je bila i gruba. U uzbudljivoj završnici pobjedu su odnjele djevojke iz Koprivnice. Utakmicu za treće mjesto odigrale su djevojke iz Siska i Buje, a pehar su podigle igračice Siska. Veliko i neizvjesno finale između škola iz Koprivnice i Zagreba otišlo je u korist zagrebačkih rukometašica.

Dvoranu su svi napustili uzdignutih glava i velikog osmijeha na licu.

Karlo Vulić