Skip to main content

EKIPA IZ OPATIJE OSVOJILA DRŽAVNO PRENSTVENO

U dvorani OŠ Jože Šurana 23.4.2018. održano je stolnotenisko natjecanju u kojem su osnovnoškolski dječaci i djevojčice pokazali svoje izvanredne sposobnosti.

U konkurenciji dječaka natjecali su se učenici iz Osnovne škole dr. Ivana Merza Zagreb, škole Ivana Benkovića Dugo Selo, škole Lovas iz Lovasa, škole Lučac Split, škole Rikarda Katalinića Jaretova iz Opatije i škola Šemovec iz Trnovca Bartolovečkog. 6 momčadi je bilo raspoređeno u dvije grupe od 3 tima. U grupi A za polufinale su se izborile škole iz Splita i Zagreba, a u grupi B polufinale su izborile škole iz Opatije i Dugog Sela. U finale su se plasirale momčad iz Opatije pobjedivši splitsku školu rezultatom tri prema jedan, a drugi polufinalni susret otišao je u korist škole iz Dugog Sela pa nam je finale donjelo sraz dvaju ekipa koje su već igrale u grupi.

U meču za treće mjesto više sreće imala je splitska škola koja je nakon razočarenja u polufinalu ipak s veseljem podigla pehar za treće mjesto.Finale je prštalo emocijama. Odlična igra s jedne i s druge strane rezultirala je rezultatom dva prema dva gdje su dva najbolja pojedinca iz momčadi odlučivala prvaka države. Deblji kraj izvukla je škola iz Dugog Sela, a najsretnija i najspretnija ekipa iz Opatije proslavila je pobjedu s puno veselja.

U konkurenciji djevojaka sudjelovale su učenice 1.OŠ Varaždina, 3.OŠ iz Bjelovara, OŠ Bijaći, OŠ Ivana Cankara, OŠ Tina Ujevića iz Osijeka i škola Vladimira Nazora iz Vrsara. Ekipe su također bile podijeljenje u dvije grupe po tri tima. Polufinalni dvoboji donjeli su sraz škole iz Kaštel Novog protiv Bjelovara, a drugo polufinale ogled Vrsara protiv Varaždina.

U finale su se plasirale ekipe Varaždina i Bjelovara dok su se za treće mjesto borile ekipe Vrsara i Osijeka u kojem je spretnija momčad bila škola iz Vrsara.

Finale je bilo kako smo samo mogli poželjeti. U borbi do zadnjeg trena snalažljivije su bile djevojke iz Varaždina, a djevojkama iz Bjelovara pripalo je drugo mjesto.Na kraju natjecanja su svi nagrađeni velikim pljeskom i napuštaju dvoranu uzdignutih glava znajući koliki su uspijeh ostvarili.

Karlo Vulić