Skip to main content

Rukometašice Ivanić-Grada još jednom u pohod prema naslovu prvakinja, Kutinjani izborili državno

Dana 22.3.2018. godine, održala se poluzavršnica državnog natjecanja u muškom i ženskom rukometu (skupina Centar), s početkom u 10:00 sati, u Sportskoj dvorani Žeravinec, Ivanić-Grad.

Srednja škola Ivan Švear Ivanić-Grad, sa svojim predstavnicama ŠŠD MLADOST, ugostila je muške ekipe ŠSD VICTORIA (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok), ŠSD MARTIN (Srednja škola Dugo Selo), ŠSD AUGUSTIN (Srednja škola Tina Ujevića, Kutina) i ŠSD TEHNIČAR (Tehnička škola Daruvar) i ženske ekipe ŠSD ŠKEBB (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar), ŠSD PREGRADA (Srednja škola Pregrada), ŠSD AUGUSTIN (Srednja škola Tina Ujevića, Kutina).

Utakmica za treće mjesto ženskih ekipa igrala se između Pregrade i Bjelovara, a završila s rezultatom 22:8 za Bjelovar.
Utakmica za treće mjesto muških ekipa igrala se između Zaboka i Daruvara, a završila rezultatom 18:15 za Daruvar.

 

U finalu ženskih ekipa susrele su se rukometašice ŠŠD Mladost Ivanić-Grad i ŠŠD Augustin Kutina. Tijekom utakmice ŠŠD Mladost kontrolirala je svoje protivnice i rezultat. Utakmica je završila velikim vodstvom i pobjedom djevojaka iz Ivanić-Grada s rezultatom 17:7.

U finalu muških ekipa vodila se borba između ŠŠD Martin Dugo Selo i ŠŠD Augustin Kutina. Bilo je neizvjesno do samog kraja, kada je u posljednjih 10 minuta ŠŠD Augustin preokrenuo rezultat u svoju korist, nakon nekoliko neuspjelih akcija i promašaja rukometaša Dugog Sela. Utakmica je završila pobjedom Kutine s rezultatom 13:12.

Na samom kraju istaknuli bismo kompletnu žensku ekipu ŠŠD MLADOST Ivanić-Grad na sjajnoj igri i još jednoj pobjedi u nizu. Rukometašice iz SŠ Ivan Švear Ivanić-Grad početkom ožujka vratile su se sa Svjetskog prvenstva školskih sportskih društava koje se održavalo u glavnom gradu Qatara Dohi. Iz Qatara su se vratile kao šeste na svijetu te su dostojno branile boje Lijepe naše. Riječ je o uistinu sjajnoj generaciji mladih rukometašica koje će i ove godine na Državnom prvenstvu u Poreču braniti prošlogodišnje zlato i naslov državnih prvakinja (i to treću godinu zaredom). Nakon svih odigranih utakmica, uz veliko slavlje muške ekipe iz Kutine i ženske ekipe iz Ivanić-Grada, ravnateljica SŠ Ivan Švear Ivanić-Grad Ksenija Pavlović održala je svečani govor i svima čestitala na trudu i ostvarenim rezultatima. Prepuna dvorana domaćih navijača ispratila je ekipu ŠŠD MLADOST Ivanić-Grad i ŠSD AUGUSTIN Kutina na završnicu Državnog prvenstva u rukometu za djevojke i mladiće. Želimo im puno uspjeha.

IPL novinarke: Ivona Sopina i Marta Jurak (4.i)