Skip to main content

Petrinja ponovila prošlogodišnji uspjeh

U petak, 23. ožujka 2018., u sportskoj dvorani Srednje škole Novska održano je Poluzavršno natjecanje državnih prvenstva osnovnih škola u košarci za djevojčice i dječake 7. i 8. razreda.

Sudjelovali su pobjednici županijskih natjecanja iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske te Sisačko-moslavačke županije. Zagrebačku županiju predstavljale su djevojčice Osnovne škole Antuna Augustinčića, Zaprešić i dječaci Osnovne škole Ljudevita Gaja, također iz Zaprešića. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljale su djevojčice Osnovne škole Rovišće te dječaci II. osnovne škole Bjelovar. Krapinsko-zagorsku županiju predstavljale su djevojčice Osnovne škole Viktora Kovačića, Hum na Sutli te dječaci Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka. Sisačko-moslavačku županiju predstavljale su djevojčice Osnovne škole Mate Lovraka,Petrinja i dječaci I. osnovne škole Petrinja. Natjecatelje i njihove voditelje pozdravili su ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević, koordinatorica školskih sportskih natjecanja SMŽ, Ljiljana Gavranović te predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ, Josip Šimunović. Ceremonija otvorenja poluzavršnog natjecanja i ovog je puta uljepšana nastupom Novljanskih mažoretkinja.


U konkurenciji djevojčica, Lovrekice iz Petrinje su relativno lako svladale svoje protivnice (Tabor- Lovrek 15:46, Lovrek – August 32:11) i zasluženo osvojile 1. mjesto. Na 2. mjestu su djevojčice iz Zaprešića, 3. mjesto su osvojile djevojčice iz Huna na Sutli, a 4. iz Rovišća.
Kod dječaka se vodila puno žešća borba za plasman na državnu razinu.


U utakmici za 3. mjesto, Zabok i Bjelovar su odigrali neriješeno 18:18, ali je nakon produžetka ipak slavio Zabok sa 23:19.
Jednako napeto je bilo i u finalu. Momčadi I. OŠ Petrinja i OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića su cijelu utakmicu igrali izjednačeno, koš za koš. Neizvjesno je bilo do posljednje minute kada se rezultat ipak prelomio u korist Petrinjaca.


Muška i ženska ekipa iz Petrinje je ponovila prošlogodišnji uspjeh - Lovrekice i I. OŠ Petrinja su se plasirali na državno prvenstvo u Poreč.
Lovrekice su izjavile kako su očekivale da će biti teško, ali uz puno truda i timski rad su uspjele pobijediti. Atmosfera u Novskoj je odlična i pohvaljuju domaćine. Želimo im puno uspjeha na državnoj razini natjecanja.
IPL novinarka:Nika Baić,Novska