Skip to main content

Šibenčani i Kaštelani podijelili prva dva mjesta

Četiri najbolje muške i ženske ekipe, pobjednici Županijskih prvenstava, stigli su u Šibenik kako bi izborili plasman na Državno prvenstvo u Poreču. Velika borba vodila se za svaki poen na Poluzavršnom natjecanju, a na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali Šibenčani i Kaštelani.

U muškoj konkurenciji sudjelovale su četiri ekipe: ŠSD Petka - OŠ Lapad Dubrovnik, ŠSD Ostrožić - OŠ Ostrog Kaštel Lukšić, ŠSD Meterize - OŠ Meterize Šibenik i ŠSD Smiljevac - OŠ Smiljevac, Zadar. Poslije zanimljivih polufinalnih susreta i utakmice za treće mjesto, uslijedilo je veliko finale u kojem su se sastali domaćini, ŠSD Meterize i ŠSD Ostrožić. Prvi su set dobili Šibenčani, drugi Kaštelani, pa je odluka pala u trećem setu. Nošeni podrškom s tribina, igrači ŠSD Meterize, uz odličnu igru, zasluženo su osvojili prvo mjesto i put u Poreč.

Trener najbolje momčadi Dalmacije Toni Skelin nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom: "Ovo je veliki uspjeh naše ekipe i škole, pogotovo jer Šibenik nije imao predstavnika na Državnom prvenstvu u odbojci u posljednjih četiri-pet godina. Uspjeh je još veći kad se zna da su naše djevojke druge u Dalmaciji i to po prvi put u kratkoj, petogodišnjoj povijesti naše škole. Od srca čestitam igračima i igračicama, te svim našim navijačima zahvaljujem na velikoj podršci. A što se tiče nastupa u Poreču, mogu samo reći: "Čuvaj te se, dolaze Šibenčani!"

 

Šibenčani i Kaštelani predstavnike su imali i u ženskoj konkurenciji. Osim njih sudjelovali su još ŠSD Vidra - OŠ Marin Držić Dubrovnik i ŠSD Franka Lisice - OŠ Stjepana Radića Bibinje. U finalu su se ponovno sastali ŠSD Meterize i ŠSD Ostrožić, a slavile su ovog puta Kaštelanke. Domaća ekipa pružila je iznimno veliki otpor, no, ŠSD Ostrožić zasluženo je na kraju slavio.

Iskrene čestitke svim sudionicima na fair i korektnoj igri, a najuspješnijima želimo puno uspjeha u Poreču!

IPL novinar: Lana Dubravica