Skip to main content

BORBA TITANA S JUGA ZA ZAVRŠNO KOŠARKAŠKO NATJECANJE U POREČU

Košarkaški Titani osnovnih škola, regije „JUG“, svoje su snage odmjerili u poluzavršnom natjecanju 16. ožujka 2018. u biseru Jadrana, u Dubrovniku.

Tu košarkašku elitu ugostila je Osnovna škola Marina Držića u svojoj prekrasnoj dvorani. Najbolji košarkaši iz osnovnih škola Makarske (Osnovna škola oca Petra Perice), Šibenika (Osnovna škola „Vidici“), Zadra (Osnovna škola Šime Budinića) i Dubrovnika (Osnovna škola Marina Držića) borili su se za odlazak na završno natjecanje koje će se održati u Poreču od 22. do 24. travnja 2018.
Ni kiša, ni gusti oblaci, ni vjetar nisu omeli vjerne navijačice i navijače da do kraja popune tribine i da podrže ekipe u borbi za prolaz dalje. Stolice na tribinama su bile suvišne jer su cijelo vrijeme od uzavrele navijačke atmosfere svi do jednoga stajali na nogama. Dostojanstveno su bodrili sve ekipe.
Prvi u arenu stupili su Šibenčani (Osnovna škola „Vidici“) i domaćini (Osnovna škola Marina Držića). Uz veliku podršku domaćih navijačica i navijača, pobjedu su odnijeli učenici Osnovne škole Marina Držića i tako osigurali ulazak u borbu za odlazak na završno natjecanje. (Rezultat utakmice 47 : 36 - pobjeda OŠ Marina Držića)
Uz gromoglasan pljesak dočekane su ekipe iz Zadra (Osnovna škola Šime Budinića) i Makarske (Osnovna škola oca Petra Perice). Privodeći utakmicu kraju Zadrani su osiguravali svoju pobjedu. (Rezultat utakmice 36 : 24 - pobjeda OŠ Šime Budinića)


S nestrpljenjem se iščekivala utakmica za plasman na završno natjecanje u Poreču između Zadrana i domaćina. Obje ekipe su pokazale svoju virtuoznost na terenu. Imao sam dojam kao da gledam seniore. Ipak nakon žestoke borbe pobjedu su izborili Zadrani. Tugu i razočarenje gubitkom nisu mogli sakriti domaćini, ali su iskrenim stiskom ruku čestitali pobjednicima i poželjeli im sreću i pobjedu na završnom natjecanju u Poreču. (Rezultat utakmice 45 : 28 - pobjeda OŠ Šime Budinića)
Na kraju je bila utakmica za treće mjesto između Makarana i Šibenčana. Pobjedu su odnijeli Šibenčani. Makarani nisu bili ni malo razočarani jer su ponosni što se nalaze među četiri najjače ekipe regije „JUG“. (Rezultat utakmice 39 : 44 - pobjeda OŠ „Vidici“)


Sve četiri ekipe su pokazale na terenu sve ono što su svakodnevnim treninzima sa svojim trenerima učili i usavršavali. Moram priznati da su me osim svojim košarkaškim vještinama, sudionici oduševili svojim pristupom, ponašanjem i odnosom prema protivnicima punim poštovanjem.
Dakle, SPORT je arena u kojoj se ne samo kako mnogi misle samo znoji, trenira i fizički jača, nego je to arena koja nas oblikuje, usmjerava, fizički i psihički i priprema za život. SPORT je način života!!!


To su mi potvrdili i igrači koje sam intervjuirao nakon finalne utakmice.
Najbolji igrač iz domaće ekipe, a ujedno i najbolji strijelac poluzavršnice je bio LUKA KRISTE kojemu košarka nije bila prvi izbor prije osam godina, ali je jedan ulazak na košarkaški teren, kako kaže, potpuno promijenio njegov život i usmjerio ga je u jedan poseban novi svijet u kojem uživa. Košarkaški uzor mu je Kobe Bryant, a san, kao i svakoga košarkaša, je zaigrati u NBA-u. Za LUKU koji je odličan učenik, SPORT također znači više od igre, to mu je prilika da radi ono što voli, a rezultati njegovoga truda su više nego očiti.
„LUKA, ne sumnjam da će ti se sve želje ostvariti. SRETNO!!!“


U pobjedničkoj ekipi uspio sam također doći do ponajboljeg igrača DUJE BRALE. On je košarku odabrao jer mu je i tata dugi niz godina igrao košarku, a ima predispozicije za taj sport. Uzor mu je LeBron James i Dražen Petrović. U budućnosti bi, kao i Luka, želio igrati u NBA-u ili u Euroligi (Cleveland ili Barcelona). Duje trenira dnevno dva ili čak tri puta, a za njega baviti se sportom znači puno truda, rada, znoja i odricanja ako misli uspjeti ostvariti ono što je zacrtao.
„DUJE, s obzirom kako pristupaš treninzima i što si danas na terenu pokazao, siguran sam da ću te gledati za koji godinu prvo u Euroligi, a onda u NBA-u. SRETNO DUJE!!!“
Na kraju, čestitam svim sudionicima. Pobjednicima želim uspjeh na završnom natjecanju u Poreču.
Današnje iskustvo mi je, s obzirom da sam i sam sportaš - vaterpolist, potvrdilo da je u svim sportovima uz rad, red i disciplinu prisutno prijateljstvo, zajedništvo i jedinstvo. Zato svima savjetujem bavite se SPORTOM i živite SPORT!!!
IPL novinar: VLAHO PAVLIĆ 7. B
OŠ Marina Držića - Dubrovnik
U Dubrovniku, 16. ožujka 2018.