Skip to main content

Napeta borba traži hladnu glavu i siguran potez

U Areni Varaždin je u utorak, 27. veljače 2018. godine održano Poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva Republike Hrvatske skupine „Sjever“ u šahu.

Nastupale su 3 ekipe djevojčica i 3 ekipe dječaka osnovnih škola iz 3 županije. Ekipe su odigrale zanimljive i napete šahovske partije. Domaćin je bio Školski sportski savez Varaždinske županije.
Kod dječaka su svoje županije predstavljale škole OŠ „ Antun Nemčič Gostovinski“ Koprivnica, I. OŠ Čakovec i OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice. Nakon odigranih susreta uvjerljivo najbolja je kao i prošle godine bila ekipa iz Koprivnice. Drugi su bili šahisti iz Varaždinskih Toplica, a treće mjesto osvojila je I. OŠ Čakovec.
Učenice iz Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije završile su natjecanje s jednakim brojem bodova, a pobjednice su odlučene na temelju propisanog dodatnog kriterija. Tako su prvi puta prvakinje skupine „Sjever“ postale šahistice iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, a druga je bila OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno. Napetost i nervoza prilikom odigravanja njihovog susreta osjećala se u zraku. Učenice iz Maruševca napeto su čekale završetak zadnje partije jer je taj bod izjednačio rezultat i donio im dugo čekano putovanje na završnicu u Poreč. Komentarom: konačno prve, dokazale su koliko im puno znači pobjeda.


Međimursku županiju je kod djevojčica predstavljala OŠ Selnica koja je osvojila treće mjesto.
Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudaca iz Šahovskog saveza Varaždinske županije, a detalji natjecanja i svi rezultati vidljivi su na web stranici: sah-mladost.hr
Svim sudionicima čestitam na uspjehu, a prvacima želim mnogo uspjeha u danjem natjecanju.

IPL novinar: Hana Husnjak