Skip to main content

Hrvati ostali bez snage tri minute prije ulaska u polufinale

Na Svjetskom prvenstvu u košarci za srednje škole u Poreču, Hrvatska je imala dvije ekipe (Treća gimnazija Zagreb) u četvrtfinalu. Dečki su odigrali hrabro protiv Francuza, ali i izgubili, dok su djevojke protiv Grčke od početka bile u minusu sve do konačnih 41:53.

Košarkaši 3. gimnazije u četvrtfinalu su dali sve od sebe, 29 minuta bili u egalu (67:68), a zatim u posljednje tri minute ostali bez snage i Francuzi serijom 16:0 odlaze u polufinale. Na krilima Dina Bistrovića (23 poena, 5/11 trica) Zagrepčani su pronašli snage za povratak s minus 10 u drugom dijelu.

Kada se činilo da momentum prelazi na hrvatsku stranu, kao glavna razlika se pokazala francuska širina klupe te izgubljene lopte (Hrvatska čak 30). Na taj način, i uz Marseljezu s tribina, Francuzi su proslavili prolazak u polufinale.

Košarkašice 3. gimnazije su u četvrtfinalu išle na jaku Grčku, koja ima i dužu klupu i više igračice. Već na samom početku su Grkinje stvorile dvoznamenkastu prednost koju su održavali do samog kraja utakmice. I ovog puta je glavna hrvatska igračica bila Nika Muehl, ali protiv Grčke nije mogla sama.

Košarkašice Ekonomske škole iz Šibenika su bile bolje od Kosova sa 52:32 u razigravanju od 25. do 28. mjesta. Dubrovački gimnazijalci izgubili su od Čilea (39:45) u razigravanju od 25. do 32. mjesta.

Više detalja o mladićima našim na KLIKNI OVDJE i o djevojkama KLIKNI OVDJE