Skip to main content

Lopta ne prelazi na svačiju stranu

Dana 27. 4. u dvorani Intersport odigrale su se utakmice državnog prvenstva u odbojci za djevojke i dječake osnovnih škola.
Tijek utakmica pratili su znatiželjnim pogledima gledatelji te svojim bodrenjem davali samopouzdanje natjecateljima od kojih su ŠSD Jelen i Česmanski dabrovi samouvjereno prve zakoračile na teren i odigrale prvu utakmicu na dva seta. Bez obzira na mukotrpan trud, pobjeda Jelena, prošlogodišnjih odbojkaških prvakinja, bila je očita od samog početka. Cure ŠSD-a Jelen su odlučno počele i odlučno završile; preuzele su dostojanstvenu pobjedu u oba dva seta (25:5, 25:10).
Natjecateljice prvog kola skupine „B“ su ŠSD Iks (Ivanec) i Višnja (Višnjevac), igru su dovele do vrhunca napetosti. U početku prvog seta djevojke su se borile svim snagama za bodove. Pred sam kraj Višnje su otišle u nevjerojatno vodstvo te pobijedile rezultatom 15:25. Tijekom drugog seta djevojke Ivanec su postale svjesne ozbiljne situacije u kojoj im Višnje prijete sa pobjedom 2:0, pa su krenule punom gasom izjednačiti razultat što im je i uspjelo. Pošto je došlo do izjednačenje, igrao se i treći, neizvjesni set u kojem su se ipak pobjedom proslavile Višnje.
Treća utakmica u danu počela je oko 11 sati, a borila su se ŠSD Cvjetno i Jelen. Unatoč već jednoj odigranoj utakmici, ŠSD Jelen korača dalje samopouzdano hvatati bodove. Cure su uspjele opet u oba dva seta pobijediti živahne Zagrepčanke, članice ŠSD Cvjetno.
Žestoka borba za opstanak odigrala se između ŠSD Muflon iz Makarske i Iks iz Ivanca. Prvi set dobile su Muflon s bodovnom razlikom od 4 boda. Tokom drugog seta Iks djevojke su se probudile i osvojile nevjerojatnu pobjedu koja je izjednačila rezultat. U trećem, najneizvjesnijem setu dvorana je gorjela od uzbuđenja i tribina kojima se pružao vrisak. Na samom kraju za pobjedu su se uspjele izboriti djevojke ŠSD- a Muflon.
Što se više utakmice bliže kraju, tako i nestrpljenje u dvorani raste. U petoj utakmici danas su se sukobili ŠSD Česmanski dabrovi i Cvjetno. Intesport je odjekivao struganjem tenisica po parketu te gromoglasnim navijanjem gledatelja. Prvi i veoma napet set dobilo je ŠSD Cvjetno rezultatom 17:25. Na drugom setu ŠSD Česmanski dabrovi je zapaprilo Zagrepčankama igru, ali unatoč silnom trudu nije uspjelo ostvariti pobjedu.
ŠSD Višnja i Muflon počasno su priveli kraju i posljednju odbojkašku utakmicu danas s pobjedom odnošenom na leđima Višnja.

Državno prvenstvo u odbojci za osnovne škole započelo je 27. travnja 2017.g u dvorani Intersport. Nadobudni natjecatelji u dvoranu su počeli pristizati već u ranim jutarnjim satima kako bi se što bolje pripremili za utakmice koje ih očekuju. Odbojkaši su danas odigrali svoje utakmice u skupinama.
U skupini „A“ led su probili ŠSD Mladost i ŠSD Pume koji su vrlo neizvjesno i borbeno odigrali prva dva seta. Pume su sjajnom igrom otvorile utakmicu i pobijedile prvi set, a inatljivi Mladostaši odužili su im se pobjedom u drugom setu te tako natjerali Pume da se okrše i u trećem setu. No, Pume nisu odustale te su tako i u trećem setu dokazali da su ipak oni zasluženi pobjednici.
Prvu utakmicu u skupini „B“ odigrali su odbojkaši ŠSD Vidra Zagreb i ŠSD Čavle. Od samog početka ove utakmice vidjelo se da su Vidre uvjerljivo kvalitetnije igrom, ali i taktikom. Isto su dokazali ostvarivši pobjedu u oba dva seta.
Treća odigrana utakmica bila je između ŠSD- a Stanovi iz Zadra i Mladosti. Zadrani su se odmah na početku istaknuli svojom istreniranim rukometnim vještinama te svakom minutom grabili sve veće vodstvo nad Mladosti. Utakmica je bila odigrana s puno žestine među igračima, ali naravno i publikom koja je iz sveg glasa davala podršku svojim favoritima. Borbeno natjecanje između ta dva društva završilo je očekivanom pobjedom Stanova.
U drugoj utakmici skupine „B“ za vrijednu pobjedu sukobili su se ŠSD Polet i Vidra. Neustrašivi Zagrepčani, članovi ŠSD Polet, svoju prvu utakmicu danas odradili su vrhunski, pobijedivši u oba dva seta hvalevrijednim razultatima.
Predzadnja utakmica danas privela se kraju. Baš kao i svaka bila je puna žestine, žarke želje za boljim rezultatom sa strane obiju momčadi. Nakon dva seta ŠSD Pume i ŠSD Stanovi imali su gotovo izjednačen rezultat, pa su morali odigrati još jedan set kako bi ustanovili pobjedničku momčad. Treći set završio je u korist Puma rezultatom 15:11.
ŠSD Čavle i Pume odigrali su posljednju utakmicu danas. Uzbuđenje na tribinama besramno su pokazivali vjerni navijači žestokim pljeskom nakon svakog osvojenog boda. Atmosfera u dvorani je odlična, bez obzira na sam kraj današnjih odbojkaških utakmica, borba je napeta, ali ipak pobjedu nakon trećeg seta uzima ŠSD Čavle.

IPL novinarka: Elena Mikelčić