Skip to main content

Zlato za Zagreb i Čakovec

BADMINTON DJEVOJKE
Poznate su državne prvakinje u badmintonu srednjih škola tekuće školske godine, a to su djevojke ŠSD Osmica iz Zagreba, ispred drugoplasirane ŠŠD GVG iz Velike Gorice i ŠSD Gimnazijalac iz Čakovca koja se plasirala na četvrto mjesto.
24. travnja 2017. godine održalo se državno prvenstvo u badmintonu za mladiće u sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line, Umag. Na natjecanju je nastupalo šest momčadi. Atmosfera je od samog početka bila opuštena, svi su bili natjecateljski, ali i prijateljski raspoloženi. Led su probili Čakovčani i Zagrepčani u skupini „A“, a u skupini „B“ Pula i Novska. Utakmice su se izmjenjivale, a svaka je bila posebno napeta i energična. Za treće mjesto borili su se Gimnazijalci iz Pule i Polet iz Vinkovaca, nakon duge i napete borbe, treće mjesto su izborili Gimnazijalci s konačnim rezultatom 3:2. Nakon toga slijedila je borba za počasno prvo mjesto za kojeg su se borili mladići iz Zagreba i Čakovca. Utakmica je trajala dugo, bila je žestoka te među igračima nije bilo predaje, suigrači su se međusobno bodrili, a dobili su i potporu s tribina. Čakovčani su odnijeli pobjedu s rezultatom 3:1 te time postali prvaci države u badmintonu.

BADMINTON MLADIĆI
Na državnom prvenstvu srednjih škola u badmintonu za mladiće odigrane su svi susreti razigravanja po grupama, a ujedno i poluzavršnice i završnice. Novi prvaci Hrvatske su srednjoškolci ŠSD Gimnazijalac iz Čakovca ispred II Gimnazije Franjo Bučar iz Zagreba, te ŠSD Gimnazijalac iz Pule.
U sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line u Umagu, 24. travnja 2017. godine održalo se državno prvenstvo u badmintonu za djevojke srednjih škola. Na ovom zanimljivom natjecanju, za što bolji rezultat natjecalo se šest ekipa. U skupini „A“ natjecanje je započela ekipa iz Zagreba i Čakovca, a u skupini „B“ Velika Gorica i Dubrovnik. Za treće mjesto borile su se djevojke iz Čakovca protiv Dubrovčanki koje su ih nakon žestoke borbe pobijedile 3:0. Sve utakmice su bile vrlo zanimljive i napete, a kako bi izborile prvo mjesto Zagrepčanke i djevojke iz Velike Gorice dale su sve od sebe, ali ipak su se bolje iskazale Zagrepčanke koje su pobijedile s rezultatom 3:1. Cijelo današnje natjecanje bilo je praćeno prijateljskim i sportskim duhom, pravednom igrom i potporom sa tribina.

Nika Veža, IPL

Sve rezultate i poredak možete vidjeti na linku….
Ostali rezultati za mladiće u badmintonu -> http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-badminton-mladici

Ostali rezultati za za djevojke u badmintonu -> http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-badminton-djevojke