Skip to main content

Nikada tako neizvjesno kao danas u košarci

Košarka

KOŠARKA MLADIĆI
U natjecanju za mladiće u poluzavršnicu plasirala se ekipa ŠSD Kamik iz Rijeke sa dvije sigurne pobjede protiv ekipa iz ŠSD Gimnazijalac iz Zagreba i ŠSD Srednjoškolac iz Ivanca koje će u međusobnom susretu odlučiti drugog sudionika poluzavršnice iz grupe A.
Kod djevojaka u tijeku su utakmice trećeg kola nakon koji će se znati imena ekipa koje su osigurale plasman u poluzavršnicu državnog prvenstva.
Košarkaško državno prvenstvo pokazalo se jednim od najneizvjesnijih košarkaških natjecanja ikad.
Košarkaške utakmice za koje su se natjecatelji pripremali dugo vremena te iz treninga u trening ulagali svoj trud, počele su u ranim jutarnjim satima 24. travnja 2017. u Sportskoj dvorani Žatika.
Prva utakmica skupine ˝A˝ odigrana je između ŠSD Kamik i ŠSD Srednjoškolac Ivanec u kojoj je sjajnom igrom uvjerljivu pobjedu odnio ŠSD Kamik. Nešto kasnije košarkaši ŠSD-a Kamik odigrali su utakmicu protiv ŠŠD Gimnazijalac Zagreb te jednako tako dobrom igrom nadjačali Zagrepčane, a tom pobjedom su si ujedno osigurali prvo mjesto u skupini! Utakmice ŠSD Gimnazijalac Zagreb vodile su se protiv, već spomenutog, ŠSD Kamik i ŠŠD Srednjoškolac Ivanec. Zagrepčani su u svojim nastupima pokazali vrlo neujednačen tempo igre te su jednu utakmicu pobijedili dok su ih Riječani uvjerljivo porazili. Mladići ŠSD Kamik svojim nastupima osigurali su drugo mjesto u skupini. Košarkaši ŠSD Srednjoškolac Ivanec izgubili su obje odigrane utakmice protiv već spomenutih društava te su tako osvojili zadnje, ali ne manje vrijedno, treće mjesto u skupini.

U skupini A nastup u daljnjoj razini državnog natjecanja izborili su ŠŠD Kamik i
U skupini B utakmice su odigrali su ŠSD Mioc, ŠSD Gimnazije Poreč i ŠSD Gimnazijalac Sisak. ŠSD Mioc pobijedilo je u obje utakmice protiv Porečana i Siščana te tako vrlo uvjerljivom i energičnom igrom osvojilo prvo mjesto u skupini! Porečani su se pokazali boljima u utakmici protiv Gimnazijalaca, no izgubili su od Miočana i time osvojili drugo mjesto, dok su Siščani osvojili treće mjesto!

KOŠARKA DJEVOJKE
U poluzavršnicu državnog prvenstva srednjih škola za djevojke u košarci plasirale su se ekipe iz Zagreba, Slavonskog Broda, Šibenika i Čakovca. Prvi par poluzavršnice su ŠSD III Gimnazija Zagreb i ŠSD Ekonomist Čakovec, a u drugom se sastaju ŠSD Klasičar S. Brod i ŠSD Gimnazijalac Šibenik.
Utakmice se igraju u utorak ujutro u sportskoj dvorani Žatika u Poreču
Državno prvenstvo iz košarke za djevojke

U Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, 24. travnja 2017. godine održano je državno prvenstvo za djevojke srednjih škola.

Utakmice skupine ˝A˝ međusobno su se vodile između ŠSD III. Gimnazija iz Zagreba, ŠSD Klasičar i ŠSD Dominik Savio. Djevojke III. Gimnazije oduševile su igrom kao i pobjedom u svakoj odigranoj utakmici protiv ostalih društava iz skupine te tako osigurale prvo mjesto. Košarkašice društva Klasičar pobjedom protiv ŠSD Dominik Savio i porazom protiv Gimnazijalaca osigurale su drugo mjesto u skupini.
U utakmicama skupine ˝B˝ za prvo su se mjesto borile ŠSD Gimnazijalac, ŠSD Ekonomist i ŠSD Viktorovac. Pobjedu u obje utakmice ostvarilo je društvo Gimnazijalki pobjedom nad Ekonomistima i Viktorovčanima te tom pobjedom osvojili prolaz u finale dok su Ekonomistice pobjedom protiv Viktorovčanki i porazom sa strane moćnih Gimnazijalki prošli u zasluženo polufinale.
Utakmice obje skupine bile su od početka vrlo neizvjesne. Svaka utakmica imala je padova, padanja, no nakon svakog pada, hrabre košarkašice ustale su se i nastavile dalje igrati za svoju ekipu. Točan rezultat se nije znao do samog kraja utakmica, a utakmice su sa tribina popraćene navijačima iz drugih srednjih škola.
Čestitamo svim društvima koja su se plasirala na državno natjecanje, a posebice onima koji su izborili nastup na finalu i polufinalu koje će se održati sutra.

IPL novinarka - Nora Hodak

Rezultati za mladiće u košarci-> http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-kosarka-mladici

Rezultati za za djevojke u košarci-> http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-kosarka-djevojke