Skip to main content

Borba do kraja

RUKOMET MLADIĆI
U rukometnom natjecanju državnog prvenstva srednjih škola odigrane su sve utakmice u razigravanju po grupama. Po dvije najbolje plasirane ekipe iz grupe A i grupe B ostvarile su nastup u poluzavršnici.
Utakmice se igraju u utorak ujutro, a sastaju se ŠSD Špogi Zagreb i II Gimnazija Zagreb, te ŠSD Gimnazijalac Rijeka i Srednjoškolac Našice.
U dvorani Veli Jože 24. 4. 2017. održalo se državno rukometno prvenstvo za srednje škole s početkom u 8 sati. Šest ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine (A i B).

U skupini A prvoplasirani su igrači ŠSD-a (Zagreb) koji su zajedno s igračima ŠSD Gimnazijalac Rijeka(Rijeka) probili led u prvoj utakmici. Borba je bila žestoka zbog žarke želje obiju momčadi za pobjedom. No, na kraju su pobjedu odnijeli Zagrepčani rezultatom 8:5.

U drugom kolu skupine A igrali su ŠSD Narona i Špogi. Utakmica je bila neizvjesna kao i svaka do sad, ali za napetu atmosferu zaslužna je mnogobrojna publika navijanjem za svoje favorite. U drugom poluvremenu Špogi su otišli u veliko vodstvo s bodovima te tako „ubili“ samopouzdanje protivnicima. Rezultat na kraju utakmice bio je 8:22.

Drugo mjesto u konačnom poretku zauzelo je ŠSD Gimnazijalac Rijeka, unatoč izgubljenoj prvoj utakmici sa Špogima.

Posljednju utakmicu Riječani su odigrali protiv Narona u kojoj su pokazali svoju divovsku ljubav prema rukometu te unatoč jednom ozlijeđenom igraču odnijeli značajnu pobjedu.

RUKOMET DJEVOJKE
Najbolje rukometašice državnog prvenstva za srednje škole dolaze nam iz Ploča, Ivanića, Rijeke i Zagreba te će se u susretima poluzavršnice znati završni parovi u utakmicama za treće i prvo mjesto.
Međusobno se sastaju ŠSD Gimnazijalac Rijeka i ŠSD Ploča Ploče, te ŠSD Osmica Zagreb i ŠSD Mladost Ivanić-Grad. Utakmice se igraju u sportskoj dvorani Veli Jože.
24. travnja 2017. na državnom rukometnom prvenstvu odigralo se 6 utakmica za djevojke.

U konačnom poretku skupina A prvo mjesto zauzelo je žensko ŠSD Gimnazijalac Rijeka. Prvu pobjedu ostvarile su u napetoj utakmici sa ŠSD Osmica iz Zagreba zahvaljujući golemoj podršci publike. Utakmica je završila rezultatom 17:19.

Iako su prvoplasirane, u drugom kolu izgubile su utakmicu od ŠSD Mladost iz Ivanić- grada. Borile su se svim srcem, svom snagom, ali je sreća ipak bila na strani protivnika.

Drugo mjesto zauzelo je ŠSD Osmica iz Zagreba koje je izgubilo utakmicu protiv prvoplasiranih Riječanki. Obje ekipe su odlično igrale, ali ipak su pobjedu odnijele na krilima igračice Rijeke. Posljednjom i to uvjerljivom pobjedom obogatile su se u borbi protiv ŠSD Mladost '96 (Đakovo) s konačnim rezultatom 13:20.

Prvo mjesto u skupini B osvojile su djevojke iz Ivanić- grada svojom pobjedom u drugom kolu protiv ŠSD Gimnazijalac (Koprivnica). Obje ekipe su podjednako dobre jer je na kraju prvog poluvremena rezultat bio izjednačen (6:6), a završni rezultat je bio 14:11.

U posljednjoj utakmici napetost, nervoza i neizvjesnosti dostigli su svoj vrhunac. Publika je aktivno bodrila igračice tokom cijelog natjecanja, a značajnu pobjedu odnijele su prvoplasirane djevojke ŠSD- a Mladost.

Odmah nakon Mladosti, na drugom mjestu našle su se Ploče koje su još na početku svoje prve utakmice pokazale borbeni karakter te se pravedno izborile za pobjedu nad ŠSD-om Gimnazijalac iz Koprivnice. Drugu utakmicu odigrale su u trećem kolu koje im nije donijelo sreću…Poražene su s rezultatom 10:13 od strane ŠSD Mladost.

IPL novinarka: Elena Miklečić

Sve rezultate i poredak možete vidjeti na linku….
Rezultati za mladiće rukomet->http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-rukomet-mladici

Rezultati za djevojke u rukometu->http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-rukomet-djevojke