Skip to main content

Osvojile publiku hrabrim srcima

24.travnja 2017. godine održan je prvi krug državnog prvenstvo u nogometu za djevojke. Natjecateljice su bile podijeljene u dvije skupine u kojima je bilo po tri ekipe.
ŠSD Domagoj i ŠSD Gymnicus prvi su stali na teren i započeli žensko prvenstvo. Entuzijastične Osječanke gubile su u prvom poluvremenu 3:1 te su iz ljutnje i želje za pobjedom stigle rezultat i pobijedile 6:3. Nakon prve utakmice ŠSD Kopriva i ŠSD Vinica odigrali su drugu utakmicu. Cure iz Koprivnice zatresle su mrežu čak deset puta i dokazale da se sve može kad se hoće. ŠSD Kopriva odnijela je pobjedu s rezultatom 10:1. Nakon druge utakmice došlo je do sukoba između ŠSD Špogi i ŠSD Domagoj. Uz puno truda i rada djevojke su postigle uspješan rezultat. Pobjedu je odnio ŠSD Špogi rezultatom 10:1.
U drugom kolu skupine „B“ odigrana je utakmica između ŠSD Tehničar i ŠSD Kopriva. Utakmica je bila puna iščekivanja, znatiželje i zanimljivosti. Utakmicu su odigrale dvije stvarno jake ekipe, ali jedna uvijek prevlada. U ovoj utakmici prevladalo je ŠSD Kopriva. Uz veliku podršku ŠSD Kopriva postiglo je rezultat 2:3. Odigrana je vrlo bitna utakmica između ŠSD Gymnicus i ŠSD Špogi za prvo mjesto u skupini i povoljniji ždrijeb u polufinalu. Borili su se do samoga kraja, ali sreća nije uvijek na svačijoj strani. U ovoj utakmici pobjedu i prvo mjesto u skupini odnijelo je ŠSD Špogi s rezultatom 0:8. Nakon odigranih 11 utakmica završena je i zadnja utakmica. Igrale su dvije ekipe ŠSD Vinica i ŠSD Tehničar. ŠSD Tehničar bio je bolji i uz puno napora je pobijedio. Krajnji rezultat utakmice bio je 0:5.
Djevojke su uspjele očarati publiku i dokazati da nogomet nije samo muški sport.

FUTSAL DJEVOJKE
Parovi poluzavršnice državnog prvenstva u futsalu za djevojke su ŠSD Špogi Zagreb protiv ŠSD Sisak-Caprag, te ŠSD Gymnicus Osijek protiv ŠSD Kopriva Koprivnica. Utakmice su na rasporedu u utorak prijepodne kada ćemo saznati i nove prvakinje Hrvatske srednjih škola šk. god 2016/17.

24. travnja 2017. godine održan je prvi krug državno prvenstvo u nogometu za mladiće u maloj dvorani sportske dvorane Intersport.
Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine u kojima je bilo po tri momčadi. ŠSD Tesla i ŠSD Bedex su prvi probili led i zaigrali prvu utakmicu. Obje momčadi su bile uporne, ali ŠSD Tesla je kao tim izrazio veliku želju za pobjedom te postigao rezultat 3:1. Igrač ŠSD Bedexa je u sredini prvog poluvremena ozlijeđen. Veliko poštovanje pokazali su njegov trener i suigrač tako što su ga odnijeli do klupe i pomogli mu. Nakon prve odigrane utakmica uslijedila je druga utakmica između ŠSD Lipa i ŠSD Gimnazijalac. Obje momčadi su dale svoj maksimu, ali ŠSD Lipa se ipak istaknula te ostvarila pobjedu i postigla rezultat 5:2. U trećoj utakmici za pobjedu su se borili ŠSD Tesla i ŠSD Octopus. ŠSD Tesla ovom je utakmicom pokazao veliku ljubav prema sportu i želji za boljim rezultatom te su odnijeli još jednu pobjedu s rezultatom 4:2. U slijedećoj utakmici nastupali su ŠSD Elektrotehničar i ŠSD Lipa. U ovoj utakmici postignut je najbolji gol na ovom prvenstvu koji je zabio Manolo Bilić. Utakmica završava neodlučenim rezultatom i svatko dobiva po jedan bod. Zbog određivanja pozicije u slučaju istog broja bodova izvodili su se kazneni udarci u kojima je ŠSD Elektrotehničar pobijedio 2:1. Najnapetija i najagresivnija borba vodila se između ŠSD Bedexa i ŠSD Octopusa. Između te dvije momčadi izbile su nesuglasice. ŠSD Bedex dao je 100% od sebe i dečki su bili uporni. Cilj im je bio pobjeda i odlazak u finale. ŠSD Bedex svoj cilj je i ostvario te je pobijedio ŠSD Octopus rezultatom 3:2. Utakmica se završila velikim slavljem i najvećim osmijesima na licima natjecatelja . Nakon pete utakmice uslijedila je i zadnja muška utakmica. Borbu su vodile ŠSD Gimnazijalac i ŠSD Elektrotehničar. Bila je to izrazito teška i napeta utakmica u kojoj su pobjedu odnijeli ŠSD Elektrotehničar. Na prvo mjesto zasjeo je ŠSD Elektrotehničar iz Nove Gradiške, u tome je presudila pobjeda u kaznenim udarcima.

FUTSAL MLADIĆI
Odigrane su utakmice prva dva kola u konkurenciji za mladiće. U grupa A ŠSD Tesla Zagreb sa dvije uvjerljive pobjede osigurala je poluzavršnicu. Za prolaz u poluzavršnicu druge ekipe igrati će ŠSD Bedex Bedekovčina i ŠSD Octopus Split. Iz grupe B prolaz u poluzavršnicu osigurali su mladići ŠSD Lipa iz Pule. Drugog polufinalista doznati ćemo nakon zadnje utakmice između ŠSD Elektrotehničar Nova Gradiška i ŠSD Gimnazijalac Čakovec.

Sve utakmice su odigrane na pošten način. Bez obzira na nesuglasice svi su se natjecatelji dobro zabavili i svi su hrabro branili boje svojih županija, odnosno regija.
Jana Marčinković,IPL

Sve rezultate i poredak možete vidjeti na linku….
Rezultati za mladiće u futsalu->http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-futsal-mladici

Rezultati za djevojke u futsalu->http://www.sportilus.com/najave/zavrsnica-drzavnog-prvenstva-skolskih-sportskih-drustava-u-skolskoj-godini-2016-2017-za-srednje-skole-futsal-djevojke