Skip to main content

Povijesna pobjeda za Pazin

U ponedjeljak, 3.4.2017. u Sportskoj dvorani - Gospić održano je poluzavršno natjecanje u futsalu regije Zapad za dječake 7. i 8. razreda osnovne škole s početkom u 10:00.

Natjecanje je otvorila vrlo napeta utakmica između domaćina OŠ dr.Jure Turića (VELEBIT Gospić) i predstavnika Primorsko goranske županije, OŠ Vladimira Nazora Crikvenica(KAŠTEL Crikvenica).  Crikvenica je povela prvim pogotkom i tako zaintrigirala prepune tribine gospićkih navijača koji su motivirali svoju ekipu da ubrzo izjednači rezultat. Nakon novog pogodka Crikvenice i autogola Gospića prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1-3. U novom poluvremenu redom su zabijali Gospić, Pazin i opet Gospić  što dovodi do rezultata 3-4 koji je publiku držao neizvjesnom poslijednjih 10 min. Iako su dečki iz Gospića u drugom poluvremenu bili znatno raspoloženiji, nisu mogli probiti sjajnu obranu Crikvenice koja je odnijela pobjedu.

U drugoj utakmici sukobili se OŠ Vladimira Nazora Pazin (MLADOST Pazin) iz Istarske županije i OŠ Eugena Kvaternika  Rakovica (EUGEN KVATERNIK Rakovica) iz Karlovačke županije.  Neizvjesnost rezultata 1-1 sa samog početka nije dugo trajala jer je Pazin zabio drugi pogodak te tako držao prednost koju je pred kraj povećao zabivši pogodak za 3-1 kojim si je osigurao finalnu utakmicu protiv Crikvenice.

Iako je i utakmica za 3.mjesto bila gotovo jednako napeta kao i prva, nije se osjetila tjeskoba među navijačima i igračima. Rakovica je vodila 2-0 protiv dečki iz Gospića na čijim se licima vidjela tuga i razočarenje prve utakmice. No dečki su se uskoro probudili i već na početku drugog poluvremena izjednačili rezultat te zabili nova dva gola za rezultat 4-2 kojeg ekipa iz Pazina pred sam kraj ispravlja na 4-3, ali 3.mjesto je ipak pripalo domaćinu.

Premda se očekivalo napeto finale, dominantnost Pazina uništila je sve nade Crikvenici koja se budi na samom kraju utakmice. Ali, protiv raspoloženog Pazina treba biti budan cijelu utakmicu jer su dečki čitavo vrijeme vodili 4-0, stoga posljednja dva gola Crikvenice mogu samo smanjiti rezultat 4-2 kojim je Pazinu pripalo 1.mjesto. Iako je OŠ iz Pazina često bila težak protivnik na poluzavršnim natjecanjima, ove godine im je prvi put uspjelo stoga je ovo za njih s pravom povijesni uspjeh. Želimo dečkima da zadrže svoju dominaciju na terenu i na državnom natjecanju te da se vrate s medaljama oko vrata.


IPL novinar:Barbara Bašić; GIMNAZIJA GOSPIĆ, Gospić