Skip to main content

Neizvjesno do kraja

Regionalno natjecanje iz košarke za učenike viših razreda osnovnih škola iz cijele regije, Slavonije, održano je u Nastavno Sportskoj dvorani u Đakovu, 28. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati.

Učenici koji su se na Županijskom natjecanju plasirali na Regionalno natjecanje, u utakmicama su se borili za pobjedu kako bi bili što bliže prvome mjestu i tako osigurali prolazi na Državno natjecanje.

Međusobno su se natjecale četiri košarkaške ekipe – Đakovo, Vukovar, Slavonski Brod i Požega.

Utakmice su bile napete i pune neizvjesnosti, a natjecateljske atmosfere nije nedostajalo.

Utakmice su bile neizvjesne, a rezultat se nije znao do samoga kraja.

Košarkaška ekipa koja je pobijedila u obje odigrane utakmice s Đakovom i sa Slavonskim Brodom je Vukovar koji je osvojio 1. mjesto. Ekipa iz Slavonskog Broda je pobijedila u utakmici protiv Požege, ali izgubila protiv Vukovara i time osvojila 2. mjesto, dok je ekipa iz Đakova osvojila 3. mjesto pobjedom u utakmici protiv Požege i porazom protiv Vukovara. Ekipa Požege je poražena u obje odigrane utakmice protiv Đakova i Slavonskog Broda i tako zauzela 4. mjesto.

Nakon što su se doživljaji slegli, učenik 7. razreda, Dorijan Dragić iz OŠ "Vladimir Nazor" iz Đakova je izjavio:,,Utakmice su bile jako dobre i zadovoljni smo, iako smo mogli igrati bolje. Izgubili smo 4 razlike, što je jako mala razlika, ali Vukovarčani su ipak bili bolji i zasluženo odlaze u Poreč.''

Čestitamo svim sudionicima ovog natjecanja, kao i njihovim trenerima! Neka budu ponosni na sebe i na svoju ekipu jer su to i zaslužili!

 

IPL novinar: Nora Hodak; Osnovna škola Vladimir Nazor, Đakovo