Skip to main content

Neočekivani preokreti na međužupanijskom natjecanju u odbojci za djevojčice

Maleno mjesto kraj Zadra, Sukošan ovog četvrtka dana 23.03.2017. ugostilo je najbolje od najboljih u školskoj odbojci u konkurenciji djevojčica osnovnih škola.

Ekipe iz čitave Dalmacije borile su se na župnijskim natjecanjima za mjesto u ovom natjecanju. Oni koji su to uspjeli su : OŠ STJEPANA RADIĆA, Bibinje (ŠSD Franko Lisica), OŠ TINA UIEVIĆA, Šibenik (ŠSD Tin), OŠ MARINA DRŽIČA, Dubrovnik (ŠSD Vidra), OŠ STJEPANA IVIČEVIĆA, Makarska (ŠSD Muflon).

Prve su na teren izašle svojevrsni domaćini iz OŠ STJEPANA RADIĆA, Bibinje koje su bez problema na krilima domaće publike i razrednih kolega odnijele pobjedu protiv susjednog Šibenika. Utakmica je u konačnici završila s 2:0 na oduševljenje svih prisutnih. OŠ STJEPANA IVIČEVIĆA iz Makarske s lakoćom je svladala svoje Dubrovačke kolegice s rezultatom 2:0. Utakmica za prvo mjesto bila je prepuna tenzija, do zadnjeg trenutka nije se znalo na čiju će stranu pobjeda otići.

Iako se činilo kako će Bibinje odnjeti pobjedu, Makarska se nije predala i u zadnji tren je smogla snage i nakon par time-outa i dobrih savjeta okrenula utakmicu u svoju korist. Završni rezultat bio je 1:2 ,a Makaranke nisu mogle sakriti sreću i suze s lica. Utakmica za treće mjesto odigrala se između Šibenika i Dubrovnika. Šibenik je bez većih poteškoća svoj pehar ipak osvojio, utakmica je završila rezultatom 2:0. Djevojke su si iskreno čestitale, a kasnije su se sve ekipe skupa družile na ručku u obližnjem restoranu gdje su istinski pokazale pravi sportski duh, a sigurni smo da su stekle i nova prijateljstva.


Čestitke svim ekipama na trudu, a OŠ STJEPANA IVIČEVIĆA želimo puno sreće u završnici!

IPL novinar: Dina Uglešić; GIMNAZIJA VLADIMIRA NAZORA, Zadar