Skip to main content

STOTINKE ODLUČIVALE

Igra vrhunske kvalitete i nevjerojatne brzine mogla se vidjeti 24. ožujka  u Križevcima u dvorani OŠ Ljudevita Modeca povodom poluzavršnog natjecanja iz muške košarke.

Napetost, pripreme i zagrijavanje četiriju ekipa počeli su od ranih jutarnjih sati, a kad su se okupile sve ekipe, borba da od najboljih ostaju još bolji je počela. U prvoj utakmici snage su odmjerile ekipa Gimnazije „Petra Preradovića“ Virovitica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. U borbenoj utakmici pobjedu je odnijela Gimnazija „Petra Preradovića“  s rezultatom 53:36.

Nakon njih na teren su stupile ekipe Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica i Srednja škola Ivanec. U neizvjesnoj utakmici u kojoj se vodstvo izmenjivalo iz minute u minutu Srednja škola Ivanec je ipak pokazala da je kvalitetnija i to s rezultatom 46:52. U trećoj i i definitivno najnapetijoj utakmici između Ekonomske i trgovačke škole i Gimnazije „Fran Galović“ na nogama su cijelu utakmicu bile i tribine i ekipe, a pobjednik se nije znao do posljednjih stotinki utakmice. Vodstvo se stalno izmjenjivalo, a samo u zadnjoj sekundi su zabijena 2 koša, no naravno zadnji koš  kojim bi pobjedu odnijela ekipa Ekonomska i trgovačka škola nije bio priznat stoga je pobjedu prisvojila Gimnazija „Fran Galović“. U četvrtoj i finalnoj utakmici snage su odmjerile Gimnazija „Petar Preradović“ i Srednja škola Virovitica.

Svoju izvrsnost je Srednja škola Virovitica pokazala i u ovoj utakmici pobjedivši Gimnaziju „Petar Preradović“ rezultatom 23:45 i time se uvjerljivo plasirala na prvo mjesto. Igrač s najviše poena  tijekom cijelog natjecanja je Klipić iz Gimnazije „Petar Preradović“ Virovitica koji je zabio 34 poena.  Čestitamo Srednjoj školi Ivanec na izvanrednom uspjehu i želimo im puno dobre i kvalitetne igre na državnom natjecanju.


Ipl novinar: Kararina Pofuk; GIMNAZIJA IVANA ZAKMARDIJA DIJANKOVEČKOGA KRIŽEVCI, Križevci