Skip to main content

Bitka za Poreč

23.3.2017. u OŠ VIŠNJEVAC održalo se regionalno natjecanje odbojke u kojemu su sudjelovale osnovne škole iz Požege, Vinkovaca, Slavonskog Broda i Višnjevca.

Kratku uvodnu riječ imala je gđa Mirna Rajle Brođanac. Upoznala nas je s ekipama i svima poželjela sreću. "Neka najbolji pobijedi!", uzviknula je i natjecanje je započelo. Istaknula bih domaćine OŠ VIŠNJEVAC. Ne samo zbog žestoke igre već i zbog grlatih navijača koji su cijelu dvoranu dignuli na noge. Također,  istaknula bih ekipe iz Požege, Vinkovaca te Slavonskog Broda. Djevojke su odigrale izvrsne utakmice, napete i s puno znoja. Požega i Vinkovci, po meni najnapetija utakmica, završila je pobjedom Požege rezultatom 2:1 i tako se Požega plasirala u finale s Višnjevčankama.

Višnjevčanke su se plasirale u finale pobjedom Slavonskog Broda rezultatom 2:0, a i finale su odigrale s lakoćom te pobijedile Požegu istim rezultatom. Posljednja,  ali ne i najmanje važna utakmica vodila se između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Pobjedu je odnio Slavonski Brod rezultatom 2:0. Što se tiče ozljeda, nije došlo do nečeg ozbiljnijeg. Igračica OŠ VIŠNJEVAC imala je blagu povredu zgloba, no odmah se vratila u teren i sve je u redu. Čestitala bih svim ekipama, svaka djevojka bila je izvrsna i vjerujem dala sve od sebe. Našu regiju (istok) u Poreču na državnom natjecanju predstavljat će ekipa iz Višnjevca. Pehare je osobno dodijelio višnjevački ravnatelj Dane Končar. Naravno za sline uspjehe zahvalit ćemo i trenerima (nastavnicima):
S. BROD (OŠ ĐURO PILAR)- Milenko Lubina
POŽEGA (OŠ DOBRIŠA CESARIĆ)- Goran Njavro
VINKOVCI (OŠ VLADIMIR NAZOR)- Vladimir Matijević
VIŠNJEVAC (OŠ VIŠNJEVAC)- Branko Hannich i Danijel Mazur


Za kraj, kapetanica OŠ VIŠNJEVAC, rekla nam je ovo: "Odbojka je kolektivan, timski sport, u kojemu nije bitna dužina treniranja, nego sportsko srce i timski rad. Prije svega, rekla bih da smo vrlo zadovoljne našim radom ove školske odbojkaške godine. Sve djevojke, isto kao i ja uložile smo puno vremena i truda u svaki trening. Osobno, ja kao igračica koja je imala ozbiljnu ozljedu koljena, mogu reći da sam zadovoljna oporavkom i da mi je drago što nemam daljnjih problema i posljedica. Osvojenim prvim mjestima na županijskom i regionalnom natjecanju plasirale smo se na državno natjecanje, na kojemu nam je cilj osvojiti zlato. Svaka djevojka ulaže puno u treninge i utakmice i samim time puno izostajemo iz škole i nemamo toliko vremena za učenje, ali i taj trud se isplati. Naravno, također zahvalne smo našem nastavniku Branku Hannichu i treneru Danijelu Mazuru na silnom istrošenom vremenu, jer vjerujemo da nije lako raditi sa nama, dok posao trpi. Trener Danijel Mazur, također je i trener kluba "ŽOK Ferivi Višnjevac", u kojemu većina od nas cura trenira. Uz to lakše nam je u terenu funkcionirati kada imamo trenera koji nas podupire za svaki naš dobiven poen, a s druge strane ispravlja nas i daje nam savjete. Smatram da nije bitno tko je kapetan ekipe i tko je najbolji, a tko najgori igrač, jer jedan igrač ne čini ekipu. Bitno je voljeti ono što radiš i uživati u tome, dok uz sebe imaš suigračice koje su ti ujedno i najbolje prijateljice. Zahvalila bih svim curama, našem treneru i nastavniku, a naravno bez navijača atmosfera u dvorani bila bi puno tmurnija!"
IPL novinar: Ana Ćurić; OSNOVNA ŠKOLA VIŠNJEVAC, Višnjevac