Skip to main content

1, 2, 3 i...pobjeda!

Na poluzavršnom natjecanju iz rukometa, dana 22.3.2017. naše gimnazijalke su nastavile dugogodišnju tradiciju, i ponovno osvojile 1. mjesto.

Ravnatelj Zlatko Mrkić otvorio je natjecanje i poželio svim ekipama dobru igru.

Prva utakmica odigrana je između Srednje škole Pakrac i Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci (ŠŠD MLADOST) gdje su pobjedu odnijele djevojke iz Vinkovaca(MLADOST) rezultatom 12:10.

Zatim su naše gimnazijalke (ŠŠD MLADOST '96) protiv Ekonomsko-birotehničke škole Sl. Brod (ŠŠD OLYMPIA) odličnom igrom došle do pobjede s uvjerljivih 12 razlike (20-8) što im je omogućilo ulazak u finale.

U borbi za treće mjesto ekipe iz Pakraca i Slavonskog Broda dale su sve od sebe, ali je na kraju pobjedu odnijela ekipa iz Pakraca zabivši 5 pogodaka više od protivničke ekipe.

Utakmica za prvo mjesto u jednom trenutku je bila napeta jer su djevojke iz Vinkovaca gotovo izjednačile rezultat, ali naše su djevojke pokazale svoju volju za prolazak na državno natjecanje, te odnijele pobjedu od 8 razlike (16-8) što je bilo očekivano jer sve naše igračice rukomet treniraju i izvan škole. Treba istaknuti da su naše djevojke pokazale izvrsnu igru, kvalitetnu obranu i napad, te odličan timski rad i tako se pod vodstvom profesorice Mirele Šunde plasirale na državno natjecanje koje se održava u Poreču od 23. do 25. travnja. Djevojkama želimo puno uspjeha i daljnji plasman na svjetsko prvenstvo.

Poredak:

1. Gimnazija A.G.Matoša, Đakovo- ŠŠD MLADOST '96

2. Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, Vinkovci – ŠŠD MLADOST

3. Srednja škola Pakrac, Pakrac – ŠŠD PAKRAC

4. Ekonomska-birotehnička škola, Slavonski Brod – ŠŠD OLYMPIA

INTERVJU S GOLMANICOM(Tamara Živković-ŠŠD MLADOST '96):

O prvoj utakmici protiv Slavonskoga Broda nema se previše toga za reći. Na početku utakmice smo preuzeli kontrolu, dominirali smo u svim aspektima igre i pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. U utakmici koja je odlučivala o pobjedniku pluzavršnog natjecanja naša ekipa je pokazala karakter i pobjednički mentalitet. U prvom poluvremenu smo opravdale status favorita i otišle na pauzu sa 3 gola razlike. Početkom drugog poluvremena dolazi do pada koncentracije i perioda slabije igre. Protivnice su nam se primaknule  na samo gol razlike, no tada pojačavamo igru u obrani i uz nekoliko mojih obrana i sa nekoliko efikasnih napada ne dozvoljavamo protivnicama da ugroze naše vodstvo i završavamo utakmicu sa uvjerljivom pobjedom. Sada nam slijedi odlazak na završnicu u Poreč gdje ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat.
IPL novnarka: Ana Mandarić; GIMNAZIJA A.G.MATOŠA, Đakovo