Skip to main content

Prvi u srcima, drugi na ljestvici

U četvrtak, 16.3.2017. u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica održano je poluzavršno prvenstvo školskih sportskih društava u futsalu skupine „Sjever“.

Za prvo mjesto i odlazak na državno natjecanje borili su se SŠD „Mladost“(3. Osnovna škola Varaždin), ŠSD „Kondor“(Osnovna škola Mursko Središće), ŠSD „Braća Radić“( Osnovna škola Braća Radić) i SŠD „IBM“(Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica). Natjecanje je počelo u 10.00 sati prvom utakmicom između ŠSD „Braća Radić“ i ŠSD „IBM“. Utakmica je prošla s puno truda, borbe i znoja, a pobjedu je odnijela SŠD „IBM“ s rezultatom 0:2. U sljedećoj utakmici bore se ŠSD „Kondor“ i ŠSD „Mladost“. S velikim uspjehom i puno postignutih golova ŠSD“Mladost“ odnosi pobjedu s rezultatom 6:1 i odlazi u finale. Nakon prve dvije utakmice, uz veliku podršku orahovačkih navijača, počinje treća utakmice gdje se ŠSD „Braća Radić“ i ŠSD „Kondor“ bore za treće mjesto. Utakmica završava rezultatom 5:2, te time ŠSD „Braća Radić“ postaje trećeplasirana ekipa ovog turnira. U završnici turnira borile su se ekipe ŠSD „Mladost“ i ŠSD „IBM“. Utakmica je bila puna iščekivanja i neodlučnosti sve dok ŠSD „Mladost“ u 10.minuti prvoga poluvremena nije postigla svoj prvi gol.

To je bio odlučujući trenutak utakmice jer tim prvim golom igrači kao da su dobili krila te su protivničku mrežu zatresli još pet puta te je utakmica završila rezultatom 6:1. Iako su ŠSD „IBM“ pokušali na sve načine zaustaviti ŠSD „Mladost“ i dostići rezultat „ sreća nije bila na njihovoj strani“, ali oni su zadovoljni svojim trudom i uspjehom jer su ponosno predstavljali svoju školu. Kapetan Jurica Šafar ŠSD „IBM“ je na kraju zadnje utakmice bio žalostan jer njegova ekipa nije pobijedila, ali dao je maksimum od sebe iako on zapravo nije nogometaš. „Prije 5 godina trenirao sam nogomet, prestao sam i zavolio sam rukomet. Bez obzira na to ja i dalje volim igrati nogomet i posvetiti se tom sportu“, rekao je Jurica. Posebno se istaknuo vratar ŠSD „Mladost“ Luka Bančić koji je obranio neobranjivo. Vrataru je samo pobjeda  bila u glavi.


„Poticaj dok branim mi je pobjeda i uspjeh u utakmici, u glavi mi je samo državno natjecanje i Poreč“, izjavio je Luka.
Nakon svih utakmica, pobjeda i poraza svaki igrač, vratar i trener zaslužio je  pohvalu. Svatko od njih dao je svoj maksimum i dokazao da je i za njih nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Čestitamo svim sudionicima i želimo svu sreću pobjednicima i lijep provod na državnom natjecanju u Poreču.
IPL novinar: Jana Marčinković, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, Orahovica