Skip to main content

Lovran u srcu, medalje oko vrata

Od 14. do 16. ožujka Lovran je ugostio mlade sportaše, osnovnoškolce koji su u sustavu natjecanja školskog sporta osigurali nastup na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2016./2017. 

Hrvatski školski sportski savez kao organizator tih natjecanja promovira i potiče sudjelovanje učenika u aktivnostima koje nisu samo sportske. Tako je na natjecanjima plivača i judaša bila i jedna učenica - novinarka. Maria Levačić ima iza sebe već nekoliko sudjelovanja u projektu IPL, i pokazala je da smo joj s razlogom povjerili važan zadatak. Njene izvještaje, slike, video materijal mogli ste gledati i čitati na našem webu ali i na Facebook stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza. Sada je trenutak da pročitate i njena dva posljednja izvještaja iz Lovrana.

Tko je otplivao najbrže?

U Rijeci, na Bazenima Kantrida, 15.ožujka održana je završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava u plivanju za osnovne škole.

Nastupilo je petnaest ekipa dječaka i isto toliko ekipa djevojčica iz petnaest županija Republike Hrvatske, koji su pravo nastupa u Rijeci izborili pobijedivši na županijskom prvenstvu školskih sportskih društava.

Učenici su sa svojim trenerima proveli dva prekrasna dana: prvi u hostelu Link u Lovranu koji su proveli družeći i odmarajući za natjecanje i drugi, malo napetiji, na Bazenima Kantrida.

Cijelo natjecanje bilo je vrlo napeto i neizvjesno za mlade sportaše, no uvelike su im pomogli navijači s tribina koji su glasno podržavali svoje prijatelje. Svaka ekipa se istaknula u nekoj od disciplina, ali kako u timskim sportovima i biva, najviše se računa zajednički doprinos, pa kad su se zbrojili svi bodovi, proglašeni su pobjednici.

Državni prvaci u konkurenciji dječaka su OŠ Tituš Brezovački iz Zagreba, a u konkurenciji djevojčica državne prvakinje su OŠ Kantrida iz Rijeke. Velike čestitke!

Bravo za sve ekipe koje su pokazale veliki trud i vještinu. Vidimo se sljedeće godine, plivači :)

Maria Levačić

Opatija ponovo ugostila mlade judaše

Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Županijskim školskim sportskim savezom Primorsko goranske županije te Gradom Opatijom uspješno su organizirali završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava u judu za školsku godinu 2016./2017.

Judo kao sport prisutan je u sustavu školskog sporta već četvrtu godinu. Prvo državno prvenstvo školskih sportskih društava održano je 2014. godine u Opatiji u dvorani Marina Cvetkovića, baš kao i ove godine. Prostrana i moderna dvorana savršena je za održavanje ovakvih natjecanja.

Ekipe su stigle iz cijelog kraja Hrvatske, točnije iz 7 županija, pa je tako u natjecanju sudjelovalo 7 muških i 5 ženskih ekipa. U natjecanju su sudjelovali : ŠSD ORLIĆI Čakovec, ŠSD BOGUMILAC Samobor, ŠSD FRAN KRSTO FRANKOPAN Krk, ŠSD GORAN Duga Resa, ŠSD MLADOST 3 Vinkovci, ŠSD OMBLA Mokošica, ŠSD GRDELINI Kaštel Stari,  ŠSD POMLADAK Vinkovci, ŠSD PETKA Dubrovnik i ŠSD PUJANKI 95' Split.

Natjecanje su otvorili učenici zbora Osnovne škole Rikard Katalenić iz Opatije i talentirani plesači iz kluba K2K Rijeka, a mladim judašima su sreću zaželjeli i dogradonačelnik Opatije g. Kirigin te predsjednik školskog sportskog saveza za Primorsko-goransku županiju g. Davor Juriša.

Judo, kao moderna borilačka vještina, sam po sebi budi natjecateljski duh, a kad se uz to doda da su njegovi natjecatelji djeca željna pobjede i znanja – možete samo zamisliti kakva je atmosfera vladala dvoranom!

Nakon četverosatne fair borbe, izabrani su pobjednici. Državni prvaci za dječake su učenici OŠ Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, a kod djevojčica prvakinje su učenice OŠ Pujanki iz Splita koji su pokazali najviše vještine i spretnosti.
Velike čestitke njima, ali i svim drugim mladim sportašima i njihovim trenerima! Vidimo se sljedeće godine, u još većem sastavu J

Maria Levačić

REZULTATI PLIVANJE

REZULTATI JUDO