Skip to main content

Borba za državno prvenstvo u Poreču

U petak, 10.03.2017.godine, sportska dvorana Ekonomske i trgovačke škole Čakovec bila je domaćin poluzavršnog natjecanja skupine "Sjever" djevojke košarka. Pobjednik ovog natjecanja putuje na državno prvenstvo u Poreč.

Natjecale su se Srednja škola Koprivnica (ŠSD "Kopriva"), Prva gimnazija Varaždin (ŠSD "Srednjoškolac"), i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec (ŠSD "Ekonomist").
Nakon himne Republike Hrvatske košarkaško natjecanje otvorila je utakmica između ŠSD "Ekonomist" i ŠSD "Kopriva". Prvi koš su zabile cure iz ŠSD "Ekonomist", nakon toga je SŠD "Kopriva" preuzelo vodstvo kroz dio utakmice, no tu je učenica Laura iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec napravila veliki preokret pa je tako utakmica završila pobjedom ŠSD "Ekonomist" 44-39.
Drugu utakmicu odigrale su ŠSD "Ekonomist" i ŠSD "Srednjoškolac". Ova utakmica također je završila pobjedom Ekonomske i trgovačke škole Čakovec 33-24, dok je Druga gimnazija Varaždin bila poražena.


Ovo natjecanje zatvorila je treća utakmica u kojoj su se za pobjedu borile cure iz ŠSD "Kopriva" i cure iz ŠSD "Srednjoškolac". U toj je utakmici ŠSD "Srednjoškolac" pobijedilo  ŠSD "Kopriva" 43-32.
Na državno prvenstvo putuje Ekonomska i trgovačka škola Čakovec sa ŠSD "Ekonomist".
Kroz sve tri utakmice bio je prisutan navijački duh od strane navijača i školskih kolega ovih vrlo uspješnih mladih košarkašica.
IPL novinar: Ivana Bister; EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA, Čakovec