Skip to main content

OSTAVILE SRCE NA TERENU

OSTAVILE SRCE NA TERENU

Dana 15.2.2017. godine održalo se je poludržavno natjecanje u ženskom nogometu i cure su  zaista pokazale što mogu.

Svima su dokazale da nikada ne smiju podcjenjivati moć žene u ničemu, pa čak ni u nogometu.Na terenu su izbili pravi ratovi. Sve su djevojke stekle nove prijatelje, ali tijekom igre sve su bile poput ,,psa kada mu želiš uzeti kost''. Njihova strast tijekom igre je zaista bila nešto nevjerojatno. Djevojke su se ubijale pogledima. No, to je bio tek početak.

Ove godine poluzavršno državno natjecanje u futsalu za učenice 7. I 8. razreda  održalo se u malome gradu velikog sportskog srca, Križevcima. Sudjelovale su četiri veoma motivirane ekipe, a sve su imale samo jedan cilj, otići predstaviti svoju školu na državnom natjecanju. Nažalost samo jedna ekipa mogla je osvojiti to mjesto.Uz svaku ekipu stigli su I navijači, ovaj put najviše ih je iz osnovne škole Sveti Petar Orehovec. Natjecanje je bilo jako dobro organizirano, domaćini su se pobrinuli za sve i utakmice su mogle započeti.

U prvom kolu igrala je ŠSD Mladost iz Virovitice I ŠSD Mladost iz Sv. Petra Orehovca, pobijedila je ekipa iz Virovitice sa rezultatom 3:0. U drugom kolu igrala je ŠSD Mladost Prelog protiv ŠSD Lepoglava, nakon nepredvidljive I teške utakmice pobijedila je ekipa Mladost Prelog sa rezultatom 3:2. Poslije te dvije napete utakmice započele su I one puno napetije, utakmice za 1. 2. I 3. mjesto. Utakmicu za treće mjesto odigrala je osnovna škola Sveti Petra Orehoveec I osnovna škola AS Lepoglava. Utakmica je završila sa rezultatom 2:0 za OŠ Sv. Petar Orehovec. Nakon nje igrala se je najvažnija utakmica, utakmica koja određuje koja će nas ekipa predstaviti na državnom natjecanju. U njoj igrale su ŠSD Mladost Virovitica protiv ŠSD Mladost Prelog, obje ekipe bile su spremne da dobiju ono po što su došle I igra je započela. Ekipa iz Virovitice više nije imala puno snage I to se vidjelo. Igra je završila rezultatom 3:o za ekipu iz Preloga što znači da će oni otići na državno natjecanje I predstaviti svoju školu.

UKRATKO:
1.kolo  ŠSD Mladost Virovitica vs ŠSD Mladost Sveti Petar Orehovec
2.kolo  ŠSD Prelog vs ŠSD AS Lepoglava

3.mjesto  ŠSD Mladost Sveti Petar Orehovec vs ŠSD AS Lepoglava
1.mjesto  ŠSD  Mladost Virovitica vs ŠSD Mladost Prelog

Tijekom svih utakmica bilo je puno smijeha, suza, svađa, ali i sklapanja novih prijateljstva uglavnom bilo je stvarno svega. Poslije turnira sve su djevojke sa svojim trenerima otisle na ručak u KTC Klaru I zabavile se, a mi želimo svu sreću ekipi iz Preloga, neka svima pokažu što sve djevojke mogu. Sve su ženske nogometne ekipe dokazale da nemoraš biti muško da bi igrao nogomet. Ako si ti djevojka kojoj dobro ide nogomet, ali se sramiš to svima pokazati naš savjet ti je da se ne sramiš nego da izađeš pred sve I pokažeš im što možeš, jer ove ti djevojke mogu biti pravi primjer.
IPL novinar: Petra Haban; OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA MODECA KRIŽEVCI, Križevci