Skip to main content

Makaranke putuju u Poreč po nove pobjede

Dana 9.3.2017. godine u maloj dvorani ŠC Gripe u Splitu održalo se poluzavršno natjecanje ŠSD srednjih škola skupine JUG u futsalu za djevojke.

Na natjecanju su sudjelovale 3 srednje škole:
1. srednja škola fra Andrije Kačića Miošića iz Makarske
2. ekonomska-birotehnička i trgovačka škola iz Zadra
3. srednja škola Metković iz Metkovića


Prvu utakmicu odigrale su ekipe iz Makarske i Metkovića. Igra je bila jako napeta i neizvjesna. Djevojke su većinu utakmice bile izjednačene i bilo je teško za pretpostaviti koja ekipa će odnijeti pobjedu. S obzirom da su obe ekipe bile u odličnoj formi i jednako dobro pripremljene pobjednice smo dobili tek na penalima u kojima je Makarska odnijela pobjedu s rezultatom 3:2.
Drugu utakmicu odigrale su cure iz Metkovića i Zadra. Već u počecima igre, utakmica se odvijala neočekivano dobro za ekipu iz Metkovića što je cure iz Zadra pomalo obeshrabilo. U trenutku slabosti zabile su autogol što je još više unijelo nemir u njihovu ekipu. Unatoč tomu borile su se do kraja svim svojim snagama, ali Metković je imao više sreće te je pobijedio s više nego dobrim rezultatom 9:2.
Treću utakmicu odigrale su ekipe iz Makarske i Zadra. Iako je ovo bila zadnja utakmica i obe ekipe su bile umorne, ova utakmica je bila najnapetija. Ekipe su, slično kao i u prvoj utakmici, većinu igre bile izjednačene. Bilo je nekoliko ozljeda koje su utjecale na završni rezultat. Obe ekipe su odlično odigrale. Tek u zadnjim minutama susreta Makarska je postigla još 2 gola te odnijela pobjedu s rezultatom 3:1.


Konačni poredak:
1. Makarska
2. Metković
3. Zadar
Svi ekipama velike čestitke, a pobjednicima sretno na državnom prvenstvu u Poreču!
IPL novinar: Ina Brakus; Osnovna škola prof. Filipa Lukasa, Kaštel Stari